Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Aykut Galatasaray'da oynarsa ben de Barcelona'da oynarım!

Aykut Galatasaray'da oynarsa ben de Barcelona'da oynarım!
 

kaynak: hurriyet.com.tr


Çok mutluyum!!

Tabi ki Galatasaray yenildiği için değil. Sezon bitmeden önce Aykut'un nasıl bir kaleci olduğunu bir kez daha gördüğümüz için!

Eğer Aykut bugün yaptığı hataları da yapmasa, gelecek sezon onun kaleyi koruyabileceğine neredeyse inanacak olan Galatasaray yönetimi hatalı bir karar verecek ve sezon ortasında kafasını taşlara vuracaktı. Belki şimdi görürler. Kaleye geçtiğinden beri kaçıncı hatası bu!

Haftalardır yazıyorum; Aykut Galatasaray kalesini koruyamaz! Aykut bir çizgi kalecisidir ve bu Galatasaray'ın kalecisi olmak için yeterli değildir.

Neden bunca teknik direktör değişikliğine rağmen Galatasaray kalesinde Aykut oynamıyordu? Çünkü tüm kalecilik yeteneklerine rağmen oynadığı maçlar gösterdi ki Aykut sadece bir çizgi kalecisi. Neredeyse orta sahadan altı pasa kadar yapılan ortalara bile çıkmayan ve aslında basit gibi görülen bu nedenden dolayı takımı zor durumda bırakan veya gereksiz goller yediren bir kaleci. Ancak bunlar hata olarak görülen cinsten değil, gizli hatalar.

Bu akşam da bu hatasını giderdiğini göstermek için çıktı ve golü yedi. Aykut, kalesinden çıkmaya korkan bir kaleci ve bu yüzden böyle bir alışkanlığı yok. E alışkanlık olmayınca, zamanlama hatası yapması da çok normal.

Sivas maçının ilk yarısında da Musa'nın altı pas içinde gelişine vuruşunda "ayaklarına çarpan" topu kurtarış sandık. Uzatmalar oynanmaya başlamış, Franco'nun fener maçında golü yediği mesafeden Sivasspor'lu Faruk'un çektiği şutu rakibin önüne attı ve tüm emekler boşa gitti. Her kaleci bilir, o toplar sahaya doğru değil, dışarıya doğru çelinir.

Adam yan toplarda sıfır diye yemediğimiz pozisyon ve gol kalmadı, karşıdan gelen iki topa atladı, bazıları şansına bir tarafına çarptı diye iyi kaleci sanıyoruz. Refleksler iyi ancak sert topları da tutamıyor.

Ufuk'un hatalı yediği hangi golü gördüler de oynatmıyorlar anlamış değilim.

Aykut Galatasaray'da oynarsa ben de Barcelona'da oynarım. Ne de olsa arada bir halı sahada 10 dakika kaleye geçiyorum. Tecrübeli ve antremanlı da sayılırım..

Maç mı: Antalyaspor daha iyi oynadı ve galibiyeti haketti. Hakeme rağmen..

...

Bu konuyla ilgili daha önceki yazılarım:

http://blog.milliyet.com.tr/Galatasaray_in_aradigi_kaleci_budur__Neden_mi_/Blog/?BlogNo=227817

http://blog.milliyet.com.tr/Gonlum_Kalli_nin_Galatasaray_ini_ozluyor__/Blog/?BlogNo=237221

 
Toplam blog
: 293
: 1063
Kayıt tarihi
: 07.11.08
 
 

Sporun bir kavgadan çok; ahlak, mücadele, eğitim, zeka ve dürüstlük olduğuna inanıyorum. Doğaya, ..