Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '06

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

Aynanın arkası

Aynanın arkası
 

Haber Türk TV’de Erol Mütercimlerin hazırlayıp, sunduğu “Aynanın Arkası” isimli bir program var. Programın içeriği takip edebildiğim kadarı ile uluslararası ilişkiler ve stratejiler kapsamında bir içeriğe sahip. Zaten Erol Mütercimler’in de birikimi bu alanda. Yayınlanmış kitapları mevcut.

Bu çarşamba gecesi yayınlanan programındaki konuğu Prof. D. Mikdat Kadıoğlu idi. Mikdat hoca, İklimler ve küresel ısınmanın etkilerini son derece pratik bilgilerle anlattı. Roma İmparatorluğu’nun kurulması, Vikinglerin ortaya çıkışı, Sümerlilerin yanlış sulama ile çökmesi gibi, sosyal gelişmeler ve iklim arasındaki ilişkiler vurgulandı. Türkiye’deki birçok ilde “Çekirge” isimli semtlerin ve türkülerin olmasının kuraklık dönemlerde oluşan çekirge ölüsü tepeleriyle ilişkili olduğunu anlattı. Sera gazlarının insanlar tarafından gereğinden fazla arttırılması ile ısınan dünyanın geleceğine diğer ülkelerin nasıl hazırlandığı vurguladı. Örneğin Uganda’nın 2030’da dünyada artacak olan 2 derecelik farkın sonunda kahve üretimini hangi bölgelere kaydıracağını planladıklarını paylaştı.

Erol Mütercimler, hazırladığı programının içinde “Komplo Teorisi” isimli bir bölüm de yapıyor. Bu bölümde tek başına özgün analizlerini yapıyor. “Komplo Teorisi”nin ciddi bir iş olduğunu vurguluyor. “Komplo Teorileri & Aynanın Ardında Kalan Gerçekler” isimli bir kitabı da mevcut.

Ben de bu TV programını dünyaya makro gözlükle bakmayı sevenlere tavsiye ediyorum.

 
Toplam blog
: 19
: 963
Kayıt tarihi
: 22.06.06
 
 

Endüstri mühendisi, ekonometri bilim uzmanı, kamu yönetimi lisanslı, Dünya Bankası’ndan sertifikalı ..