Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Aynı toraklar üzerinde yaşayan haklar kardeşce yaşamalıdır

Aynı toraklar üzerinde yaşayan haklar kardeşce yaşamalıdır
 

Toplumlarda beraberlikler kaçınılmazdır. İçinde bulunan toplumun can damarlarından biri koparsa, toplumda kendi içinde parçalanarak yok olmaya doğru gidecektir. Ayni dilli konuşan, ayni kültürü paylaşan, ayni havayı teneffüs eden kültürler ve bu kültürlerin farklıkları oluşturan kültür, dil, din, değer yargıları ne olursa olsun aynı topraklar üzerinde kardeşçesine birlik, beraberlikten ödün vermeden ayakta durmak gerekiyor. Farklılaştırdığımızda ise bir zenginlik olan farklı düşünceler, farklı görüşler, farklı ideolojiler, farklı siyasi düşünceler oluşturmaktadır.

Bu farklılaştırma ise ülke içinde zenginlik getirmektedir. Ülkemizde farklı diller, farklı kültürler, farklı düşünceler, farkı siyasi yapıya sahip bir kültür kaynaşması yaşanmaktadır. Bunun en güzel örneği Çanakkale’de destan yazan kahramanlarımızdır. İçinde bulunduğumuz süreç bizler için en iyi süreçlerden bir tanesidir. Hiç bir güç veya güçler bu kardeşliğin önüne geçemez ve geçmemelidir. Siyasetçilerimiz laf kalabalığından öteye gidemez olmuşlar. Bir birilerine karşı laf atışması yaparak, ülke için hiçte göze hoş gelmeyen davranışlar sergilemektedirler. Adı demokrasi açılımı olan, açılımın içeriği bir kitapçık ile halka dağıtarak anlatılmalıdır. Demokrasi açılımı denilen ve içeriği halk tarafında bilmeyen ve ister istemez halk tarafında farklı düşünceleri beraberinde gitmektedir. Bugün küreselleşmeyle beraber Orta Doğunun durumu karmakarışık bir hal alırken, Pakistan, Afganistan, Irak vb ülkelerin içindeki karmakarışığın sonu ne olacak belli bile değilken, Zenginliklerle dolu, çağdaş, özgürlüklerin sunduğu bir ülkeyiz. Ülkemizde elbette eksikler mevcuttur. Bunlar giderile bilinir. Demokrasilerde çareler tükenmez, önemli olan verilen hakların mevcut düzenlemelerle kalmamalıdır. Daha çağdaş ve demokrasi üstünlüğü, hukuk bağımsızlığı olmalıdır. Ülkemizin doğusundan tutunuzda, batısına kadar fark etmiyor. Kuzeyinden tutunuzda, güneyine kadar her dille, dine, ırka, mezhebe sahip bireyler yaşanmaktadırlar. Bunu hiç kimse inkâr politikası ile yok olduğunu söyleyemez. Bugün zor şartlarda görev yapan doktorlarımız, öğretmenlerimiz, memurlarımız ve oradaki halk devlet tarafında her türlü imkânlarla donatılmalıdır. İşte siyasetçiler atışacaklarına ülkemizin her yöresine gitsinler, oralarda yaşayan insanlar nasıl yaşamaktadırlar. Bunu görmelidirler. Bugün sosyal, ekonomik yapılar daha sağlamlaştırmalıdır. Her yönü ile halk arasında ayrıştırmayı değil, bütünleştirmeyi düşünseler daha iyi olmaktadır. Türkler ile Kürtler öyle kaynaşmışlar ki bu kaynaşmayı ayrıştırmak kimseye bir şeyler katmaz, katamazda. Bu ayrıştırma ülkemize zarar vermektedir. Genelkurmay başkanı bile dile getirdiği gibi, bugün bu olayları siyasetçilerin çözmesi gerektiğini bununda bazı demokrasi hakların verilmesi ile mümkün olacağını artık herkes bilmektedir. Bu haklar günümüz koşullarında siyasetçiler tarafında daha iyi bilinmektedir. Demokrasi açılımı içeriğini halk olarak kimse tam olarak bilmemektedir. Yazarlar bile iki kutup haline gelerek tartışmaktadırlar.

Demokrasi açılımı ülkemiz için iyi mi? Kötü mü? Bunu zamanla göreceğiz ama önemli olan hepimizin kardeşçe aynı topraklar üzerinde yaşamasıdır. Ülkemiz zenginliklerle, güzelliklerle ve de coğrafi yapısı itibarı ile mükemmel bir ülkedir. Onun, bunu oyunlarına gelmemeliyiz, sağduyumuzu ortaya koyup kenetlemeliyiz. Bugün ülkemizin dört bir tarafında çeşitli etnik topluluklar bulunmaktadır. Bu topluluklar ve etnik sosyal yapıları itibarı ile birer akrabalık bağı çerçevesinde bulunmaktadırlar. İşte tamda bu nokta beraberlikler farklı topluluklar olsa da saygı ve sevgiyi karşılıklı değer yargılarına bağlı kalarak bir bütünlük oluşturulabilinir.

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..