Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '09

 
Kategori
Magazin
 

Ayşe Arman Çıplak !

Ayşe Arman Çıplak !
 


Hürriyet Gazetesi yazarı Ayşe Arman, bir magazin dergisi için, ünlü fotoğrafçı Serkan Odabaşı’na, ses getirecek pozlar verdi. Magazine pek meraklı ülkemin gündemine de oturuverdi doğal olarak.


Fotoğrafların teknik değerlendirmesini yapacak kadar bilgi ve donanıma sahip değilim. Kendi estetik anlayışımla baktığım zaman da genelde olumlu bulduğumu söyleyebilirim.


Benim naçizane, konuya getirmek istediğim farklı bir bakış ve yorum açısı var. Ayşe Arman, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün yapmaya çalıştığı ve büyük oranda da başardığı “<ı>gazetecilik devrimi”nin bayraklaşmış sembol ismidir. Kendisi, Özkök gazeteciliğinin bu ülkedeki ve çalıştığı kurumundaki bir numaralı misyoneridir.


Hala “sevgilim” diyerek bahsettiği eşiyle, eski sevgilileriyle, kızı Alya ile, Dubai’deki hayatının tüm özel yanlarıyla ve konulara ve kişilere getirdiği son derece rahat ve özgür tavrıyla; beğeniriz-beğenmeyiz, Ayşe Arman, Türk basın hayatının, gelmiş-geçmiş en orijinal isimlerinin başında gelir.


Kendisini; beğenenleri ve müdavimleri okuduğu gibi, kızanları, nefret edenleri, hakaretler ve küfürler yağdırmakta beis görmeyenleri de ilgi ve sadakatle takip etmektedir.


Özellikle medya dünyasında, Ayşe Arman ismi; özenilen, gıpta edilen hatta ve hatta delicesine kıskanılan tipik bir marka isimdir. Birleşik Arap Emirlikleri başkentinde yaşayan, dünyanın dört bir tarafında dolaşıp, ulaşılamayacak denilen isimlerle röportajlar yapan, olumlu ya da olumsuz değerlendirilebilecek ama başarısı tartışılamayacak bir gazetecidir.


Ayşe Arman ve kendisinin bugünlere gelmesinde şüphesiz ki en büyük pay sahibi olan Ertuğrul Özkök; Basın-Yayın-İletişim fakültelerinde ders olarak okutulabilecek bir marka ve imaj yönetimi sonucunda ortaya, bu gazetecilik konseptini, hatta daha da iddialı bir deyimle ekolünü koymuşlar, yaratmışlardır. Pek çok konuda “<ı>kral çıplak” demişlerdir.


Ben de diyorum ki “<ı>Ayşe Arman çıplak”. Çünkü O ne yapsa yakışacak. İster sevelim, ister sevmeyelim.



İlgili yazılarımdan bazıları:

@ "Rus Kadını Seksiliğini Neye Borçlu?": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=112614

@ "Masal Masal Matitas, Kaynanamın G.tü Tas": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=161546



Bilgi Notu: Ayşe Arman, Adana'da doğdu. Tarsus Amerikan Lisesi'ni bitirdikten sonra, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'na devam etti, mezun olmadan eğitimini yarım bıraktı. Gazetecilik hayatına, 18 yaşında Nokta dergisinde başladı. Daha sonra Aktüel ve Tempo dergilerinde çalıştı. Halen Hürriyet Gazetesi'nde yazıyor. Evli ve bir çocuk annesidir.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..