Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Haziran '09

 
Kategori
Blog
 

Merhum MB Yazarlarının Son Cümleleri

Merhum MB Yazarlarının Son Cümleleri
 


Bugün, Milliyet Blog sayfalarına dalmış gitmişken aklıma bir şey geldi. “<ı>Aramızdan ayrılanlar” adlı bölümde kendilerini anmakta olduğumuz ve MB yazarı iken yaşamlarını yitirmiş olan üç değerli ve merhum blog yazarının, ölmeden önce kaleme aldıkları son yazılarını açtım okudum. Özellikle iki yazı vardı ki çok düşündürücü ve bir o kadar da enteresan geldi bana.


Merhum MB Yazarı İlker Konar, “<ı>On Yıl Daha Yaşamak İçin Kaç Para Verirsiniz?” başlıklı son yazısını bakın nasıl nihayetlendirmiş:


“<ı>Beş yaşında televizyon seyretmeye başlayan bir çocuk günde dört saat televizyon seyrederse altmış beş yaşına geldiğinde tam on yılını televizyon seyrederek geçirmiş olur. Bu uykuda geçen sürenin yarısı, yemek yerken geçen sürenin iki katı kadardır.


Size öleceğinizi bildiğiniz anda on yıl daha yaşama hakkı satılsa kaç para verirdiniz?


İlker Bey’e, muhtemelen böyle bir teklif yapılmadı. Hiç birimize de yapılmayacak. Ama ölüme yürüyen bir yüreğin son iç sesi değildir de nedir bu? Allah, gani gani rahmet eylesin.


Ve bir diğer, değerli ve merhum MB Yazarı Kenan Gül. O da, ölmeden önceki son yazısına “<ı>Aşkımın İhaneti (+18)” başlığını atmış. Son yazı, yine çok anlamlı ve manidar cümlelerle sonlanıyor:


“<ı>Şimdi siz bu ilişkinin sonunu merak ediyor olabilirsiniz. Hatta bu sevgilinin adını bile merak edenleriniz olabilir. Hemen yanı başımda duruyor ve pis pis sırıtıyor aşkım. Durun şunu bir yakayım. Kimi mi yakacağım? Tabi ki aşkımı yani sigaramı yakacağım. Vefasız ve hain aşkım sigaram. Sahi siz kimi sanmıştınız ki? Unutmadan bu aşk sağlığa zararlı. Çevrenizdekilere rahatsızlık verebilir. Bu aşk öldürür. Cinsel iktidarsızlığa yol açar. Siz, siz olun benim aşkıma özenmeyin emi...


İnsanın içine işliyor değil mi? Yüreğini buruyor insanın. Otuz beş yaşında ölen ve bir sigara tiryakisi olan Kenan Bey’e de rahmet diliyorum.


Üçüncü ve son merhum MB yazarımız ise Mümtaz Önal. Mümtaz Bey’in, yaşam enerjisini kaybetmeden önce kaleme almış olduğu son yazısı, tükenen kıt enerji kaynakları üzerine: “<ı>Ülkemizde Enerji Kaynakları”. Daha son yazısının ilk cümlesinde, enerjiyi bakın nasıl tanımlıyor:


“<ı>Enerji; bir cisim veya sistemin iş yapabilme yeteneği, ‘yaratılan güç’ anlamındadır.


Merhum Mümtaz Önal’ın son sözleri de işte böyle ilginç bir illiyet bağlantısıyla geçiyor hatıra kayıtlarımıza.


Değerli MB dostlarım. Hasbelkader, aramızda iken yaşamlarını yitirip sayfalarımızdan da göç etmiş olan bu üç kıymetli ismi kendimce anmak istedim. Tekraren ve saygıyla bir kere daha kendilerine rahmet diliyorum.





@Geçen sene bugün "İzmir, Bu Zokayı Yutar mı?": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=115287

@İki sene önce bugün "Yiğitlik; Ak Baldırla, Kırmızı Altında Belli Olur": http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=46906

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..