Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '15

 
Kategori
Haber
 

Ayvalıkta "Papalina" yenir. Üstüne de kızartılmış dondurma !

Ayvalıkta "Papalina" yenir. Üstüne de kızartılmış dondurma !
 

Ayvalık Sokaklarından bir görüntü


 

AYVALIĞIN MEŞHUR ŞEYTAN KAHVESİ. TAŞ BİNA, KAHVE OLARAK KULLANILIYOR VE SAF KATIKSIZ KORUK ŞURUBU ÇOK LEZZETLİ

          İster bayram, ister seyran olsun. Veya olmasın. Ayvalığa gittiniz. Ne yapılır Ayvalıkta? “ Rakı –Balık- Ayvalık formülü ile “Papalina” yenir. Üzerine de rakı içilir. Ama bu sıcaklarda çarpılırsınız. Rakı yerine  dondurma sunuluyor Cunda adasında. Kızartılmış dondurma hem.  İsmi, yağda kızartılmış dondurma hiç yediniz mi?

         Araya bir gezi teknesi sıkıştırıp de, güvertesinde önce miskin miskin pinekleyip, güneş yağları sürünerek, pehlivanlar gibi  geminin orta göbek boşluğunda uyuklayarak  körfez gezisine çıkarsanız, sizi öyle meydanlarda güneşletmezler. O papalina önünüze geldiğinde, aldanıp da üstüne rakı içtiniz mi, yolculun bu sıcaklarda tadı kalmaz. İştihanızı akşama saklayın siz. 

         Papalina, Ayvalığa has bir balık.  Bütün olarak yeniyor. Kılçık mılçık yok. Kuruluyorsunuz güverteye. Yol alan  geminiz sizi körfezleri dolaştırıyor, mola veriyor yüzmek için. Ama her seferinde duş yok. Son deniz sefası sonrası musluklar açılıyor. Balık sevmeyenlere makarna veriliyor soslu. Bursalı bir gazeteci gurubu yemekleri beğenmemiş. Kurgu kameramanı imiş. İsmi Burak Dalarslan. Gidince fena halde belirteceğim bu yemek işini diyor. Kendisine hatırlattık.  Bu gibi işletmelerde  vakitler kısa, aktivite bol. Papalina, ayrıcalıklı balık. “Bu yüzdendir dedim.” Ve ekledim. Ben de sizin gibi yolcuyum” diye. Hani,  bir gazetecinin üzülmesini istemedim. Meslektaşımı koruyayım istedim. Ama, ikna olmadı. Marmaris’te de balık veriyor tekneler ekmek arası. Yanında ayran da veriyorlar ama.

         Gemi, canlı müzik eşliğinde Ortunç Koyu, Akvaryum, Cennet, İncirli, Alibey ve Tımarhane Koylarında geziyor.  Ayrı ayrı üç saat  yüzme molası veriyor. 8 saatlik gezide, Cunda Adasında bir saatlik molada da cabası.

         Geminin hali bir alem. Domates sergisini andırıyor her tarafı kaplayan mayolu tatilcilerden dolayı.

GEMİDEKİLERİN OYLARI İLE GEMİ GÜZELİ SEÇİLDİ. BU İKİ KIZ DA BİRİNCİ GELDİ. GEL GELELİM,  HEM RESİM VERİYORLAR, HÖM KÖŞE BUCAK SAKLANIYORLAR. UTANIYORLARMIŞ. İŞİMİZ KOVALAMACAYA DÖNÜŞTÜ. HİÇ BÖYLESİ GÜZELLİK SEÇİMİNDE BULUNMAMIŞTIM. ( üST VE ALTTAKİ RESİMLER)

 

         Bir de gemidekilerin oyları ile gemi güzeli seçelim dedik. Oyları topladık. Birinciliği 2 genç kız paylaştı. Yanlarına yaklaştık ve durumu tebliğ ettik. İlk şaşırdılar,  sonra, pılı pırtılarını alıp, başka bir köşeye güle oynaya şaşkın kaçıştılar.

         Birisi poz verirken, diğer kapanmağa çalıştı. Diğeri açılırken  öbürü de objektiften yüzünü çevirdi. Resimleri derleyip toparlamak için göbek bağımız kopuyordu neredeyse. İçimizden  “hımmmm, “ yaptık. Bu kızlara göbek bağı bile dayanmaz. İsimleri İlay Kılıçaslan ve Günseli Sönmez. Oldu olacak dedik, bir de Cleopatra güzeli seçelim dedik. Bu kızcağız hiç mesele çıkarmadı. Kuzu kuzu poz verdi. İsmi Belgin Özorpak. Yeni evliler. Yakışıklı kocası var.  O teşvik etti resimlerin çekilmesini.  İsmi Hakan Bey.

         Bir de Yeni Foçalı neşeli bir guruba rastladık. Seçkin Barış, arkadaşı Emre Akdamar’la birlikte, Animasyon ekibiyle  Show yaptı ki, genç kızların yüreklerini hoplattılar.

         Bir de gemi aşığı, bu Jale gemisinin akrabalarından rehbere rastladık. 4 yaşından beri gemilerden çıkmamış.  Ege Üniversitesinden  mezun. Turizmle alakası yok okulun ama, kendisi gemiciliği seviyor. 7 yıldır bu işi yapıyor. Kendisi araba   tasarımcısı. İsmi: “ Meltem Kirman. Nerden nereye. Turizm rehberliği yapıyor.

         Herkes balık sevmez. Yolcular yanlarında yiyeceklerini getirirlerse,  balık yemekten kurtulur. Etraftan öyle diyorlar. Buradaki ağırlık, yemeğe kısa tutmak, eğlence ve yüzmeye fazla vakit ayırmak ve yolcuya sunmak.

 

 

EĞLENCE DEDİĞİN BÖYLE OLUR. İŞTE MAHŞERİN DÖRT ATLISI. BAŞI ÇEKEN SEÇKİN BARIŞ, YENİ FOÇANIN HAVASINI AYVALIKTA ESTİRDİ - SOLDAN  2 NCİ-  GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTILAR. NEŞE KÜPÜNE BATMIŞTILAR.

BUNLAR DA GEMİNİN EN MASUMCUKLARIYDILAR.  BİR KÖŞEYE ÇEKİLMİŞ OLAN BU İKİ KARDEŞ, SELFİE PROVASI YAPIYORLARDI VE BİR TÜRLÜ TUTTURAMIYORLARDI.

KAZAN KALDIRAN MANİSALI GURUP BİR ARADA.

GEMİNİN  REHBERİ MELTEM, GEMİİCİ ARKADAŞI İLE

GEMİLER HAREKET ETMEDEN ÖNCE  YANYANA DİZİLMİŞLER.

AYVALIKDA GEMİYLE TUR ÇOK TUTULUYOR. MARMARİSTEN DAHA ÇOK CAZİP.

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..