Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '15

 
Kategori
Haber
 

Azerbaycan'daki Fuara, Bartın Üniversitesi damgasını vurdu.

Azerbaycan'daki Fuara, Bartın Üniversitesi damgasını vurdu.
 

 

 

Kafkas Üniversiteler Birliği KÜNİB tarafından Azerbaycanda düzenlenen eğitim fuarına katılan Barın Üniversitesi büyük ilgi gördü.

Bartın Üniversitesi, Azerbeycan’ın Başkenti Bakü’de düzenlenen “KÜNİB Tanıtım Günleri” fuarına katıldı. Yurtiçi ve yurt dışından 35 üniversitenin yer aldığı etkinlikte, Türkiyede’ki üniversiteler Azerbeycanlı öğrencilerle buluştu. Bartın Üniversitesinin standını ziyaret edenlerin arasında Azerbaycan’daki üniversitelerin retörleri de yer aldı. Hazar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamlet İsaxanlı, Bartın Üniversitesinin yeni bir üniversite olmasına rağmen bir çok alanda öğretim verdiğini belirterek, öğrenci değişimi de Azerbaycan-Türkiye kardeşliğini pekiştireceklerini söyledi.

Rektör İsaxanlı, gerçekleştirilen fuarın önemine de vurgu yaparak “ Türkiye ile Azerbaycan arasında olan herhangi bir eğitim etkinliği çok önemlidir. Bizim birbirimize yakınlığımız belli. Ancak eğitim ve bilim alanındaki işbirliği siyasetten ve ekonomiden daha önemli. Devletlerimizi ileriye taşıyacak üniversitelerdir. Bu nedenle bu fuarı düzenleyen ve katılan herkese çok teşekkür ederim” dedi.

                                                     AZERBAYCANDAKİ BARTIN ÜNİVERSİTESİNİN STANDI

SEÇKİN ÜNİVERSİTELER ARASINDA:KÜNİB Başkanı ve Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Ramazan Korkmaz ise, Bartın Üniversitesinin Fuardaki faaliyetlerinden övgüyle bahsederek “ Bir üniversitenin  büyüklüğü yaşıyle ve bulunduğu şehirlerle ilgili değildir. Türkiye artık tematik üniversiteler çağına geçmiştir. Bartın Üniversitesi mesela Türkiye’nin en seçkin üniversitelerinden biri olmağa başlamıştır. Bunu YÖK ve diğer başka kurumlar da tasdik etmişlerdir. Bartın Üniversitesinin Bakü’deki faaliyetleri ve buradaki üniversitelerle etkileşimi de bu noktada çok önemlidir. Bu duyarlılığı paylaştığı için Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplana teşekkür ederim” diye konuştu.

Bartın Üniversitesi standının yoğun ilgi gördüğü tanıtım günlerinde öğrenciler, üniversitenin eğitim duraklarını yerinde incelemek fırsatı buldu. Pek çok üniversiteli, çok merak ettikleri bu üniversitenin buradaki bölümlerinin kendilerine hitap ettiğini söylediler.

İsmayil Memmedov “ Türkiye’deki üniversiteleri yakınen takip ettiğini belirterek, fuarla birlikte Bartın Üniversitesine gelmek istediğini söyledi.

BARTIN ÜNİVERSİTESİ

PROF.DR. RAMAZAN KAPLAN BARTIN ÜNİ. REKTÖRÜ

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..