Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '08

 
Kategori
Güncel
 

Azerbaycan Eurovision 2008'e katılma kararı aldı!

Azerbaycan Eurovision 2008'e katılma kararı aldı!
 

2007 Eurovision Şarkı Yarışması’ndan sonra hazırlıklarını tamamlayamayacağını açıklayıp 2008 Eurovision Şarkı Yarışması’nda yer alamayacağını açıklayan Azerbaycan; son hızla yaptığı çalışmaların ardından 2008 Eurovision’da yer alacağını açıkladı. 2 Şubat tarihinde devlet kanalı İctimai TV’de yayınlanacak olan ulusal final ile Azerbaycan tarihindeki ilk Eurovision temsilcisini seçecek.


Ulusal finalde 5 şarkıcı ve grup yarışacak. Azerbaycan’da yayınlanan bir şarkı yarışmasında birinci olan Elnur, Azeri Star yarışmasını kazanan Aynur İskenderova, Akademiya yarışması katılımcısı Erkin Osmanlı, şarkıcı Ajtay Ofayova ile rock müzik grubu Unformal ulusal finalde ter dökecek. Ulusal final birincisi Belgrad'da ülkesini temsil edecek.


Eurovision’a tarihinde ilk kez katılacak olan Azerbaycan’da halk heyecanla Eurovision’u bekliyor. Yarı finalde ilk kez uygulanacak sistemle iki yarı final grubunun olması, Türkiye ve Azerbaycan’ın aynı gruba düşüp düşmeyeceği sorularını akla getirirken; aynı gruba düşülmesi durumunda Azerbaycan ve Türkiye’nin birbirine yüksek puanlar vereceği açıkça söyleniyor.

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..