Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '15

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Yıldırım derhal istifa etmelidir

Aziz Yıldırım derhal istifa etmelidir
 

1999  yılında bir oy fark ile kazandığı Başkanlık seçimlerinden bu güne kadar 15 yıldır Fenerbahçe Spor Klübü Başkanlığını yürüten Aziz Yıldırım derhal istifa etmelidir...

Son oynanan Kasımpaşa - Fenerbahçe  lig müsabakasında  üç beş kişinin üstelik Kasımpaşa tribününde açtığı  Aziz Yldırım İstifa pankartını haber yapan  gazeteler  bu pankartlı resmin altına da Başkana Şok tepki yazabildirler. Bu ve benzeri haberleri Başkanın gittiği bir çok açılışta veya  izlediği spor müsabakalarında bir kaç kişinin yaptığı ve yaptıranlarında haber yaptığı olaylar üzerinden  gerek Fenerbahçeyi gerekse Başkan Aziz Yıldırımı hedef göstermeye çalışıyorlar.

Son Divan Kurulu toplantısını bütün Fenerbahçelilerin izlemesini  ve Başkanın  konuşmasını bizzat kendi ağzından duymalarını isterdim. Gelecek dönem de aday olacağını ve ondan sonra  bir daha aday olmayacağını söyledi. Diğer bir çok konuda da bilinmeyeneler için açıklama yaparken Fenerbahçe nin  menfaatleri için  her türlü hukuki ve diğer mücadeleyi yapacaklarının altını özellikle çizdi.

Yıllardır kendisi ile yıldızı bir türlü barışmayan gazeteciler ve gazete patronları birkaç yılda beklemek zorunda kalacaklar.

Başkan  hemen her basın toplantısında gazetecilere hitaben Çocuklar doğruyu yazın, yalan ve uydurma  haber yapmayın  eğer yalan uydurma haber yaparsanız sizlere sınır koymak zorunda kalırız. Tesislere giremezsiniz diye defalarca uyardığını biliyoruz. Buna rağmen gazeteciler belli bir karalama kampanyasının içindeler.

Başkanlığı döneminde  gazeteciler daha önceden olduğu gibi istedikleri zaman istediği haberi reyting uğruna  uyduramadıkları için kendisi hakkında bir çok eleştiri ve karalama yazısı yazarak Başkanı yıpratmaya çalıştılar.

Takımı kendisi yapıyor diye yazdılar, yönetim kuruluna baskı yapıyor diye yazdılar, despot ve diktatör diye yazdılar,kendi sözlerini dinlemeyen bir teknik direktörü asla istemiyor diye yazdılar, kişisel çıkarları için gerek yönetim gerekse teknik direktörü veya oyuncuları  derhal göndererek kulübe zarar veriyor diye yazdılar vs..

Aziz Yıldırım başkanlığı dönemi boyunca  kendi ticari işlerini klüp işlerine karıştırmadığı için derhal istifa etmelidir.

Aziz Yıldırım oyuncu transferini maddi menfaat düşünerek yapmadığı için derhal istifa etmelidir.

Fenerbahçe Spor Klübünü bir futbol  klübü olmaktan çıkarıp bir gerçekten bir Spor Klübü yapmaya çalıştığı için derhal istifa etmelidir.

 Başkanlığa geldiği 1999 yılında 25 milyon taraftarı olan bir klübün milyarlık oyuncularının farelerin cirit attığı soyunma odalarından kurtardığı için onlara modern, insana ve sporcuya yakışır bir  stad  yaptırdığı için derhal istifa etmeldir. Üstelik bu stadı birde Devletten yardım almaksızın yaptığı için cezalandırılmalıdır.

Düzce Topuk Yaylası tesisleri gibi Devletin bile yapamadığı  Tesisleri tapusuyla birlikte Fenerbahçe Klübüne kazandırdığı  ve burada bütün sporculara hizmet verirken yurt dışında kamp yaparak mevcut kaynaklarının yurt dışına gideceği yerde klüpte kalmasına neden olduğu için, Ankarada  benzer bir kamp  ve dinlenme tesisi yaparak Fenerbahçe Spor okullarını Türkiye geneline yayarak hem Fenerbahçeliliği yaygınlaştırdığı hemde klübe kaynak yarattığı hemde İstanbul dışındaki Fenerbahçeli lerede böylece ulaştığı için.....

Ülker Sports Arena, Faruk Ilgaz tesisleri, CanBartu Tesisleri, Lefter Küçükandonyadis tesisleri, Fikirtepe Tesisleri, Altyapı Tesisleri, Sapanca Kürek takımı tesisleri gibi Türkiyede hiç bir klübün sahip olmadığı ve olmasının da çok zor olduğu tesisleri hem ülkeye hem sporculara hemde Fenerbahçeye kazandırdığı için,

Spor Tesislerinin yanında Eğitim Tesislerinde aynı önemi vererek gerek Fenerbahçe Koleji ve gerekse Üniversite ile ilgili çalışmaları  için...

Bütün bu tesisleşme süreci yaşanırken hemen hemen bütün branşlarda şampiyonluklar yaşadığı ve her branşının ferdi yada takım olarak  ya şampiyon ya da ikinci olduğu için...

Rakip klüpler gibi amatör branşlarını kapatmak yerine sadece Trükiyede değil Avrupada da zirveye oynayan amatör branşlara sahip olduğu için..

Diğer rakip  klüp başkanları gibi ticari ve devletle olan ilişkilerini klüp ile ilgili işlere karıştırmadığı klübe iki yılda 40 transfer yapmadığı devre arasında 4 yabancı transfer ederek hiç birini oynatmadan geri göndermediği ve böylece  milyonlarca euro yu sokağa atmadığı için....

Fenerbahçenin,  Türkiyenin en güçlü ve en büyük Sivil Toplum örgütü olduğu bilinciyle halktan ve taraftarlarından gelen güçle en verimli sponsorluk anlaşmaları yaptığı için ....

Bu gün UEFA  mali kriterlerini yerine getirebilen az sayıda klübün en başında yer aldığı için..

Devlete olan vergi borçları  nedeniyle hiç bir klübün geçirmediği  kadar denetleme geçirmesine rağmen mali  sorumluluklarını  aksatmadan yerine getirdiği  ve bunu için Ankara da devlet önünde eğilmediği için..

Son üç yıldır UEFA gelirleri olmadığı halde yine şampiyon olan ve bu yılda şampiyonluğun en büyük adayı olduğu için, yine en değerli oyuncuları transfer edebildiği için rakiplerinin son üç yılda en az 80 milyon euro UEFA Şampiyonlar ligi geliri olmasına rağmen şu anda oyuncularının maaşlarını bile ödeyemez durumda olduğu  halde Fenerbahçeyi  bu maddi gelir kaybına ve farkına rağmen  iyi yönettiği için...

Klüp yönetimine  CEO  kurumunu getiren ilk klüp ve İlk TV Kanalı olan klüp olduğu için....

Tüm bu başarılı yönetime rağmen önce kendisine ve  kendisi üzerinde FENERBAHÇE ye uzanan kirli kumpasa hayatını feda ederek karşı koyduğı için..

Fenerbahçe yi taraftarlarından başka bir güce bırakmadığı için...

Dünyada hiç bir klübün yapamadığını yaparak Fenerbahçe için Bir Milyon Üye kampanyası yaparak hem klübün geleceğini maddi olarak garantiye aldığı hemdeFenerbahçeliliği halka ve Türkiyenin her tarafına götürdüğü  için..

Hedef 1 MİLYON ÜYE kampanyası için gerektiğinde Vana, gerektiğinde Edirneye, gerektiğinde İzmire, gerektiğinde Mersine gittiği sadece Fenerbahçe kazansın diye çalıştığı için..

Yaşamından en güzel yıllarını ailesinden  ve sevdiklerinde sadece Fenerbahçe için  uzakta geçirdiği halde bundan hiç bir maddi menfaat beklemediğ için...

Son olarak Fenerbahçe için Hapis yattğı için  Aziz Yıldırım istifa etmelidir..

Çünkü Aziz Yıldırım istifa ederse Fenerbahçe nin büyümesi şampiyonlukları ve diğer rakipleri ile arasındaki fark daha da açılmaz.  Ancak  o zaman Fenerbahçeye kumpas kurabiliriz diye düşünüyorlar. Ancak o zaman Fenerbahçe nin önüde çomak koyabiliriz diye düşünüyorlar.

Bu gün Kasımpaşa tribününde Aziz Yıldırım için İstifa  pankartını açanların Fenerbahçeli olduklarını sananlar dün Başkana ve Fenerbahçeye kumpas kuranlar ve onları destekleyenlerdir. 

Ama dün olduğu gibi yarında Fenerbahçeye kumpas kuranlar, yalan ve uydurma haber yapan gazeteciler en güzel cevabı almaya devam edeceklerdir.

 
Toplam blog
: 96
: 648
Kayıt tarihi
: 12.08.08
 
 

Karadenizliyim. İzmir' de yaşıyorum.  Dünyanın tek bir ülke  olduğuna inanarak  bütün insanların ..