Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '11

 
Kategori
Öykü
 

Azmin zaferi - 5 Son

Azmin zaferi - 5 Son
 

Babası gözlerine sevecen bir tavırla bakarak seni özel gruba vermeye karar verdik dedi. Ahmet de babasının ve annesinin  gözlerine “Bu iş nasıl olacak?” der gibi baktı. O da “Sen orasını bize bırak sen derslerine çalışmaya devam et. Senden sadece iyi bir üniversite kazanmanı istiyoruz” dedi. Anne babasına sarılıp “Teşekkür ederim. İyi bir üniversite kazanmak için elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

O gece yatağına yattığı zaman daha bir huzurlu idi. Yeniden kendi odasına geçmişti bir de özel gruba katılacaktı. Her şey yoluna girmişti. “Umarım ters bir şeyler çıkmaz” diye düşünürken sanki bir şeyler olacağını seziyor gibiydi.  Zilin çalan sesiyle uyandı. Ok gibi fırladı yataktan hemen hazırlanıp kahvaltı sofrasına geldi. Babası “Kayıt için bugün öğlen senin dersanene geleceğim”dedi.

Sabahleyin kalkıp okula giderken içinde bir heyecan vardı. Öğleden sonra farklı bir şey yaşayacaktı. Sorumluluğu iyice artmştı bir de özel kurs çıkmıştı. Kesin kazanması lazımdı üniversiteyi. Öğleden sonra babası geldi. Beraber kayıt yenilemeye gittiler. Sonra babasıyla öğlen yemeği yedikten sonra o dersaneye, babası işine dönmüştü. Daha sonra dersane çıkışı kız kardeşini alıp eve geldi.

Eve geldikten sona kız kardeşiyle ilgilendi. Ödevlerini kontrol etti. Yapması gerekenleri söyleyip kendi dersinin başına geçti. Hiçbir şey düşünmeden ders çalışması gerekiyordu. Günler birbirini kovalıyordu. Ahmet deliler gibi çalışıyordu bir yandan da kızkardeşinin ödevlerini ve nasıl çalıştığını denetliyordu. Durumu her geçen gün biraz daha yükseliyordu. Ocak ayının başında olduğu deneme sınavı umutlarını iyice artırmıştı. Herhalde bu işi başaracaktı. İçini bir huzur kapladı.

Akşam yemeğinde hep  bir aradayken Ahmet “Bugün genel deneme sınavımın sonucunu aldım. Çok üzgünüm baba . Herhalde düşündüğümüz üniversite olamayacak”  dedi. Bu sözlerin üzerine ortalık bir anda soğudu herkes neye uğradığını anlayamadı. Sessizliği bozan babasının konuşması oldu. “Canın sağolsun sen elinden geleni yapıyorsun gerisi de kısmet hele bir sınava gir çık bakalım ne yapmamız gerekiyorsa yaparız. Gerekirse bir yıl daha hazırlanırsın” dedi. Ahmet bir anda gülümseyerek “İşte bu benim babam” dedi. Ardından “Kızmazsanız size bir şey diyeceğim ben size şaka yaptım. Sınavın sonucu çok iyi herhalde bu iş olacak” dedi gülerek.

Babası saçlarını okşayarak “Seni kerata seni” dedi. Bizim için sen önemlisin gerisi hikaye. Tabi iyi bir üniversite okumanı isteriz. Ama sonuçta önemli olan sensin. Herkes birbirine bakarak neşe dolu bir şekilde yemeklerini bitirdi. Artık herkes biliyordu ki Ahmet bu işi başaracaktı. Kesin olan bir şey vardı o da  bu gece herkes mutlu bir şekilde uyuyacaktı.

SON

MEHMET ALİ AKSÜMER

 
Toplam blog
: 110
: 706
Kayıt tarihi
: 27.02.10
 
 

Gülhane Askeri Tıp Akademisinden Bilgisayar Operatörü olarak çalışıp emekli oldum. Evli ve 2 çocu..