Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '12

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Babacan'ın klasik ve yanlış ekonomi stratejisi

Babacan'ın klasik ve yanlış ekonomi stratejisi
 

Bütçe açık veriyor diye harcamaları kısmak, vergileri arttırmak bütçenin açığını elbette belli oranda kapatır.

Fakat

Siz Suudilerden gelen onca sıcak paraya rağmen bunu yapıyorsanız bu başarısız bir stratejidir.

Ülkede çalışan nüfusun oranı artmış ve çocukla yaşlı nüfusu optimum seviyedeyken bu strateji berbat bir strateji.

Bunca tüketici ve üretici varken piyasanın canlanması amacıyla bırakın harcamaları kısmayı, Memurlara, yetimlere, garibanlara verilecek olan yardım paraları piyasayı canlandıracaktır.

Zekat bunun için emredilir İslam'da. Zenginin mirasından Fakirin pay alması bunun için vardır.

Piysada dönen para ne kadar çok olursa o kadar iyi (Yeterki belli zenginlerin elinde yığılmasına ve marjinal faydasının düşmesine izin verilmesin). Fakat burada dikkat edilmesi gereken şey herkesten alıp zengine ve devlete yığmak değil, zenginden daha çok alıp fakire vererek fakirin aldığı yardım paralarını harcayarak ekonomiyi canlandırması sırasında oluşan KDV ve ÖTV'lerle zaten devlet kazanacak, üretici ürününü satmaya devam edecek, işsizlik azalacak. 

Sayın Babacan bunları düşünüyor muyuz acaba? Yarın piyasa sıkışmaya ekonomi daralmaya başlarsa kimi suçlayacaksınız?

Bu olursa en büyük suçlusu siz ve sizin ekonomi modellemeniz olacaktır.

LÜTFEN KLASİK YÖNETEMİBİ KENARABIRAKIN. Sizin yaptığınız uygulamayı Yunanistan ve 90lı yıllada Çiller'li ekonomide yaptı. Sonuç farklı oldu mu?

Batılı ekonomik sistemin öğretisinden geçen ve ilk olarak "Ekonomi;kıt kaynakların verimli kullanılmasıdır" diye öğretilen Adam Smitçi sisteme iman eden Harvard bakışlı ekolden gelen her ekonomist başka türlü davranmaz. Bu istese Namaz kılan, ibadetli bir Müslüman olsun tıpkı babacan gibi, gördüğünüz üzere bişi değişmiyor.

Ben 44 yaşıma geldim, şimdiye kadar bu klasik metodun başarıya ulaştığını asla görmedim.

Bir devlet ekonomide öncelikleri bütçedeki yırtığa göreğe belirliyor ve bakıyorsa yanlış yapıyor demektir.

AK Parti'nin ekonpmide başarısına en büyük katkı sağlayan unsurlar bakın nelerdi?

1- Sakat ve özürlü insanlara para vermesi ve bunların harcama yaparak ekonominin canlanması.

2- Somali ve başka ülkelere yaptığı yardımların Türkiye'ye olan teveccühü arttırması.

3- Yurt dışında bulunan Türk Okullarının yetiştirdiği çocukların artık büyüyüp Türkiye ile ticaret yapmaya başlamasının getiridği ihracat avantajları.

4- Arap baharına verdiği destekten dolayı Suudilerin Türkiyeyi finans olarak desteklemesi.

Şimdi biz şu an savaş halinde değiliz Suriye gibi, önemli avantajlar var elinde Türkiye'nin. Bunca avantajları kullanmak ve çalıştırmak yerine, bütçeyi daralt, harcamayı kıs, herkesin ödediği dolaylı vergileri (KDV ve ÖTV) arttır. 

Bu zulüm ve abdestli kapitalist bakıştan başka nedir Allah aşkına?

AK Parti bu uyguladığı Kapitalist İşbirlikçisi İslam anlayışı sebebiyle ilerde İslam'ı daha fazla Sosyalizmle iş birliğine ve Sosyal Demokrasiye itecektir. 

Bu itişin önünde duran tek engel SosyalDemokrasi olmayı beceremeyen MHP'den bir farkı kalmayan HP anlayışıdır.

Sayın Babacan

Birde şöyle düşünün.

Memura, işçiye, emekliye, dula ve yetime verdiğiniz para aslında harcama değil. Bu sefilleşen insanlara verdiğiniz para onalrın harcamalarıyla zaten size dönecek. Onca ÖTV ve KDV alıyorsunuz zaten. Alfabede vergi isimleri yüzünden harf kalmadı yakında Arapça veya Kril alfabesinden harf ithal edip yeni adlar altında "Lam Elif vergileri" "Kaf sad dat Vergileri" gibi vergiler koymanızda ekonomiyi ilerletmez.

Lütfen Kuran'da surelerin başında bulunan özellikle "Elif Lam Mim"e gelin. Yani insafa gelin ve bu surelerin önerdiklerine kulak verin. Zenginden daha çok dolasız vergi alın. Yazık benim gibi şahin süren bir adama Q7yi süren aynı adamla aynı yakıt vergilerini ödetiyorsunuz. 

Bunun insafı adaleti nerde söylermisiniz Allah aşkına?

Ne kadar Kuran Meali okuyorsunuz bilmiyorum ama Allah'ın ekonomiyle ilgili Kuran'da ki sözlerinden ilham alın ADAM SMITH 'den değil...Bırakın tamamen Adam Smith'i ve yandaşlarının görüşlerini. Kuran'ın ekonomi tavsiyelerine uyun. 

Bu Zekat ve infak konusunda şımarık servet sahiplerini sıkıştırmaktan geçer. Sabit dolaylı vergilere garibanları ortak etmekten değil.

Bu zenginler öldüğünde mal varlıklarının intikalinde devletin mirasa ortak olup bu mirastan dul ve yetimlere kaynak aktarması Devletin zenginlerin devleti olmaktan çıkmasına yol açar.

Bunu yapabilecek cesareti toplayın üzerinizde Allah Aşkına. Tüsiad'ı siyasal eleştirilerde "herkes işine baksın diye" susturabiliyorsanız ekonomiyi canlandırmak için bu önemleri almanız gerekmekte.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..