Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

BADEMLİ HAŞHAŞ TATLISI

BADEMLİ HAŞHAŞ TATLISI
 

BADEMLİ HAŞHAŞ TATLISI


BADEMLİ HAŞHAŞ TATLISI

MALZEMELER

1 su bardağı haşhaş

1 su bardağı un

1.5 su bardağı irmik

3 yumurta

1 su bardağı krema

1 adet vanilya

1 adet kabartma tozu

½ su bardağı toz şeker

½ su bardağı sıvı yağ

Yarım paket tereyağı( erimiş olacak)

1 su bardağı yaprak badem

ŞERBET İÇİN

3 su bardağı su

3.5 su bardağı toz şeker

ÜZERİ İÇİN

Krem şanti ya da tavuk göğsü

2 yemek kaşığı antep fıstık içi (ince dövülecek)

Yarım orta boy muz

½ çay bardağı süt

HAZIRLANMASI

Şerbetimizi hazırlamak için su ve şekeri tencereye alarak kaynamaya bırakalım. Şerbet kıvamı için kaynamaya başladıktan sonra, 10 dakika daha kaynatıp ateşten alarak ılımaya bırakalım.

Tatlımızın keki için, belirtilen tüm malzemeyi bir karıştırma kabına alarak el çırpıcısı ile iyice karıştıralım. ( bura da daha iyi bir sonuç almak isterseniz; işe önce yumurta ve toz şekeri köpükleşene kadar çırparak başlayıp sonra diğer malzemeleri ilave etmek olacaktır.)

Karışımı fırına dayanıklı borcama boşaltarak 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirelim. Pişirme esnasında fırının kapağını açmayalım ki, kekimiz istediğimiz kıvamda kabarsın.

Fırından çıkartacağımız keki 5 dakika dinlendirip ılıyan şerbeti üzerine dökelim ve soğuması için bir kenara koyalım.

Bu arada üzerine koyacağımız tavuk göğsü ya da şantiyi hazırlayalım.

Muzu ezerek fıstık içi ile karıştıralım.

Soğuyan tatlımızın üzerine tavuk göğsünü ya da şantiyi yayarak hazırladığımız fıstık kremasını da sürelim ve üzerini streçle sarıp en az 8 saat buzdolabında bekletelim.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..