Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '09

 
Kategori
Dekorasyon
 

Bahar yaz bir arada

Bahar yaz bir arada
 

Evimizde taze değişiklerin zamanı geldi.


Kışı geride bıraktık. İlkbahar ile yazı bir arada yaşadığımız bugünlerde, penceremizden içeriye sıcak rüzgarın girdiğini hissedebiliyoruz.
Küçük değişiklikler ile, evimize taze yeni bir görüntü vermek bizim elimizde. Yeni neler yapabiliriz? Bu iş için ayıracağınız bütçeye göre yapabileceklerinizin sınırlarını belirlemiş olacaksınız.
Öncelik Salonumuz.
Salon evimizin yaşam alanı olduğu için en çok vaktimizi orada geçiririz. Önce evinizdeki mobilya yerleşimlerini bir sorgulayın. Taşındığınızda yada yeni mobilyalar aldığınızda, acaba doğru yerleşim yaptınız mı?

- Mobilyalarınızın yerleşimlerini, bir biri ile ilişkilerini sorgulayalım.

Evimizdeki mobilyalarımızı yerleştirdiğimiz şekilde yaşadıkça bu yerleşime alışırız ve yanlış olan şeyleri farketmemeye başlarız. Evimize ilk defa gelen bir konuk, bu hataları bize göre daha rahat farkedebilir. Bu sebeble tekrar eşyalarımızın yerini, odanın planını baz alarak sorgulamalıyız. Oturma grubları kendi içinde bütünlük oluştururken, yemek masa takımınıda kendi içinde ilişkilendirmek ve bunları bir birine fazla karıştırmamak en önemlisidir. Tabiki yer problemi olduğu durumlarda bunlar iç içe geçmeye başlayacaktır. Mobilyalarımızın yerleri ile ilgili bir kaç değişiklik yapınca doğru yerleşimi bulabiliriz. Eşyaların ağır olduğunu düşünürsek bu konuda size kareli bir defter yardımcı olabilir. Eşyalarınızın ve yerleşim yapacağınızın odanın ölçüsünü alabilirsiniz. Bu kareli kağıt üzerinde 1/100 ölçeğinde (metre ile ölçütüğünüz 1m yi kağıt üzerinde 1cm alarak) işaretleyerek kolayca kağıda aktarabilirsiniz. Kağıdın karelerinden faydalanarak koltuklarınızı mobilyalarınızı şimdiki halini yerleştirin ve ne değişiklikler yapabileceğinizi bir düşünün. Bu değişim için gerekirse, çekinmeden televizyonun yerinide değiştirin. Dekoratif olan masif görüntülü kutu profiller ile, duvarınızda delik açmadan süpürgelik üstünden hatlarınızı istediğiniz yere taşıyabilirsiniz.
Yıllar geçtikçe salonunuzu, gerekenden fazla eşya ile doldurmuş olabilirsiniz. Bunlardan gereksiz olanları salon dışına çıkartın.
Birden fazla yerleşim planı oluşturup, içinize sinen en doğru yerleşimi mobilyalarınız üzerinde uygulayabilirsiniz.
Televizyon sehpanız doğru bir seçim mi? Bütün salon mobilyaları olmasa dahi, televizyon sehpanızı, yeni bir modelle değiştirmeniz bile evinizde yeni bir hava getirecektir.

Devam edecek...

 
Toplam blog
: 2
: 1150
Kayıt tarihi
: 11.05.09
 
 

Yüksek Lisans: Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü İç Mimarlik Lisans Eğitimi: Marm..