Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '09

 
Kategori
Dekorasyon
 

Mobilyaları koruma ip uçları

Mobilyaları koruma ip uçları
 

MOBİLYA


Mobilya satan mağazaya gittiğimizde güzel bir mobilya seçer ve ona güzelde bir para öderiz taksit veya peşin. Şimdi o ödediğimiz paranın boşa gitmemesi için mutlaka onu korumamız gerekir.

Aldığımız mobilya eğer 1 sene içinde çürüyüp giderse ona ödediğimiz ücret göz yaşına dönüşür. Mobilyayı koruma işi mağazaya girdiğimiz andan itibaren başlar.
Önce seçtiğimiz mobilyanın gerçekten kalitali yapılmasına dikkat etmeliyiz. Mutlaka bir piyasa araştırmaı yapmalıyız. Kullanılan malzemeleri bilmemiz gerekir. Size kaliteli malzeme gösterilip ucuz malzeme satılabilir. Bunun için güvendiğiniz bir mobilyacı öneririm. Mobilyada kullanılan malzeme sipariş edilen işe göre değişir. Eğer bir sandelye ve ya klasik bir koltuk yaptıracaksanız masif (ağaç, ahşap) kullanılır. Ben gürgen ağacın kullanılmasını öneririm hem uygun fiyat hemde sağlam.

Şimdi alacağımız sandelye ve koltuk takımını hazırda alabiliriz. Hazır bir modeli beğeniriz ama hangi ağacın kullanıldığını önce yapan sonra satan bilir. Satıcı güvenilirse doğru olanı söyleyecektir sadece satmayı düşünüyorsa satıcı kaliteli değilse bile kaliteli gibi gösterecektir. Önerim güvenilir bir mobilyacınız olsun. (Sadece mobilya değil diğer ürünleri satalardada durum aynı.). Kutu mobilya takımları alacaksanız salon takımı, yemek odası takımı, mutkak dolabı, genç odası takımı, yatak odası takımı gibi kutu mobilyaları alacaksanız mdf tercih edin kullanılan malzame mdf olsun. Yani mobilyayı ilk koruma alım işinden başlıyor. Nihayet aldınız eve getirdiniz ve düzgünce kuruldu.

Bundan sonra yapacağınız işler basitleşiyor. İşin zor kısmı kaliteli bir mobilya yaptıra bilmek veya alabilmek. Mobilyamızı çarpmalara ve darbelere karşı korumalıyız koruyamazsak mobilyamızın ömrü kısalır. Mobilyalarınızda sizler gibi uzun ömürlü olmalı. Kesici delici aletlerden korunmalı kesici ve delici aletler mobilyaya ciddi zararlar verir. Mobilyayala ilgili bir sorunuz olduğunda eğer anlıyorsan kendin yap eğer anlamıyorsan mutlaka mobilya tamircisi çağırmalısın. Sorunu daha da büyütmeye çalışma. Eğer mobilyanız boyama ise 3 sene arayla boyanmalıdır bu hem mobilyanızın koruyuculuğunu artırır hemde değişik renk kullanarak evinize yeni bir hava katabilirsin. mobilyalarınızı yerdn bağlantısını kesecek ayaklar bulunmalı düzlemden nem alma riskini ortadan kaldırırsınız.

 
Toplam blog
: 5
: 1702
Kayıt tarihi
: 10.05.09
 
 

Ben 1979 Malatya merkez doğumluyum. ilkokul(1985_1990)Ortaokul(1990_1993) ve liseyi(1993_1996) Malat..