Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Baharı beklerken

Uzun olur ayazlı kış geceleri. Soğuk, kar, yağmur dolu olumsuz etkiler hayatlarımızı.

Kimimizi kara kara düşündürür kışın soğuğu karı. Uykularını kaçırır yoksulun evsiz barksızın garibanın aç kalma açıkta kalma korkusu. Dar gelirlinin yakacak bulma,  yiyecek ve giyecek için para yetiştirme telaşı.

Yoksulun kaderidir sanki kışın çilesini çekmek, yaşamak için mücadele etmek.

Kış mevsiminin stres ve sıkıntılarını yaşarken, içimizde tükenmeyen bir umut, sabırsız bir bekleyiş varlığını sürdürür. Baharı bekleyenler bilir ki, her kışın bir baharı vardır.

Bahar yeniden uyanıştır. Yeniden doğuş ve diriliştir. Kışın durgunluğu, soğukluğu, doğanın cansız görüntüsü baharla değişir. Gün gelir buzlar ve karlar erir. Son cemre toprağa düşer ve havalar yavaş yavaş ısınmaya başlar. Kayısı, erik ve badem ağaçları tomurcuklanıp, çiçek açarlar. Kırlar rengârenk çiçeklerle bezenir. Kelebekler uçuşur, cıvıl cıvıl ötüşen kuşlar baharın müjdesini verirler.

İnsanlık tarihi boyunca; ezilen sömürülen ve değersizleştirilen toplumların diriliş ve uyanış mücadeleleri tıpkı baharın gelişi gibi defalarca yaşanmıştır, yaşanmaktadır.

Baharla adlandırılan; Tunus’ta başlayan Kuzey Afrika ve Orta doğuya yayılan isyanlar, çatışmalar ve halk hareketleri. İflasın eşiğindeki Yunanistan, İrlanda, Portekiz gibi Avrupa ülkelerinde başlayan isyanlar, gösteriler ve çatışmalar. Bankaların sömürü ve hegemonyasına karşı protesto ve eylemlerle küresel baharı tetikleyen İspanyol halkının mücadelesi.

Meslek hayatları boyunca kara kışın zorluklarını yaşayan ve yalancı güneşlerin aldatıcı sıcaklığı ile ısınmaya çalışan Assubaylar emeklilikte de sürünmeye mahkûm edilmişlerdir.

Yüz binlerce Assubay ve emeklileri olarak sorunlarımızın çözümü ile ilgili hâlâ hiç bir sonucun alınamamasının hoşnutsuzluğu ve ümitsizliği ile baharı bekliyoruz.

Uzun bir süredir üzerimize ölü toprağı serpilmiş sanki. Birçoğumuz kendi derdine düşmüş, kendi telaşında. Zorluklara karşı topyekûn mücadele etme ruhumuzu yeterince geliştirememişiz.

Bu kez Assubay baharı yaşanacak mı?

Assubayların sorunlarının çözümü yine başka bir bahara mı ertelenecek?

Demokrasi, özgürlük ve adalet isteyen Assubaylar, diş ve tırnaklarıyla mücadele ederek er geç kendi baharlarını getirecekler.

Yaratıcı düşünce alanında dünyanın önde gelen uzmanlarından olan Edward De Bono’nun dediği gibi;

“Yarının bu günden daha iyi olacağı ümidiyle yetinmek yerine hemen bugün, yarın uyandığımızda kendimizi önceki günden biraz olsun daha iyi hissetmemizi sağlayacak bir şeyler yapabiliriz."

Assubay Camiasının baharı, diriliş ve uyanış günü gelinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz.

 
Toplam blog
: 27
: 2362
Kayıt tarihi
: 06.10.08
 
 

1960 ANKARA doğumluyum. Evliyim. İki çocuk babasıyım. 1979 yılında Zırhlı Birlikler Assubay sınıf..