Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '13

 
Kategori
Güncel
 

Kullanmak ya da kullanılmak

Kullanmak ya da kullanılmak
 

Kullananlar için kullanılan olmayalım!


Assubay Camiasının beklenti ve umutlarını arttıran haber ve programların ardından gündemin sürekli değişmesiyle birlikte Assubaylarla ilgili hükümet ve Genelkurmay cephesindeki sessizlik ve belirsizlik çok can sıkıcı.

Ne oluyor ne bitiyor anlamaya çalışıyoruz pek çoğumuz. Artık temcit pilavı gibi aynı konular tekrarlanıyor, tekrarlanıyor. Assubaylarla ilgili sorunlar, istekler, eleştiriler, yorumlar internet ortamında yazılıp çizilmeye devam ediyor. Seyrekte olsa basın yayın organlarında Assubaylarla ilgili konulara yer veriliyor. Değişen hiç bir şey yok.

Aynı hamam aynı tas.

Assubaylar olarak bizim ne istediğimiz çok önemli. Assubay Camiası ve temsilcilerinin konuya yaklaşım ve icraatları çok önemli. Ancak, İsteklerimizin gerçekleşmesini sağlayacak irade sahibi makamların bu konudaki yaklaşım ve icraatları da oldukça önemli.

Kandırılıyoruz, kullanılıyoruz, kendimizi kullandırıyoruz. İşte şimdiler de çoğumuzun içinde bulunduğu ruh hali bu.

Assubaylarla ilgili sorunların bir türlü çözülemeyen bir kördüğüme dönüşmesinin altındaki nedenlerin enine boyuna iyice sorgulanması gerekir.Hatalarımız, yanlışlarımız nelerdir? Kime ne kadar güveneceğiz? Nasıl bir mücadele yürüteceğiz? Iyi bilmemiz gerekir.

İstediklerinde kendileri ile ilgili birçok kanunu kolayca çıkaran siyasi irade sıra Assubaylara gelince neden duraklıyor?

Ordu, yargı, basın gibi güç dengelerini hizaya getirmekte zorlanmayan hükümetin Assubaylar konusunda elini kolunu bağlayan ne?

Genelkurmay Başkanlığı’nın Assubayların özlük haklarının iyileştirilmesi ile ilgili engelleme girişimleri mi var?

Assubay camiası ve sorunları siyasi irade ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından yeterince önemsenmiyor ve dikkate değer bulunmuyor mu?

Assubaylar sorunlarını yeterince anlatamıyorlar mı? Bu konuda yürütülen çalışmalar yetersiz mi?

Assubay Camiası ve sorunları siyasilerin gizli emellerine alet mi ediliyor? Sorunlarımızı anlatmak ve çözümünü sağlamak için çaba harcarken kullanılıyor muyuz?

Sorunlarımızın çözümüne olanak sağlayacak siyasi irade ve Genelkurmay Başkanlığı yetkililerini ikna ya zorlayacak örgütlü tepki ve çabaları yeterince gösterebiliyor muyuz?

TEMAD Yönetimlerinde görev alanlar Assubay camiası olarak örgütlü ve etkili bir biçimde mücadele yürütülmesini yeterince sağlayabiliyorlar mı? Camianın bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi konusunda yeterince etkinler mi?

Assubay Camiasını temsil edenlerden kendi çıkarlarına yenik düşenler mi var? Sorunlarımıza çözüm üretme yollarını aramaktan ziyade siyasete atılmak için bulunduğu mevkileri kullananlar mı var?

Assubay Camiası içerisinde faaliyetleriyle, toplum içerisinde internet ortamlarında TSK, OYAK, TEMAD gibi kurum ve kuruluşlar aleyhine yersiz ve düşüncesizce yaptıkları eleştiri ve yorumlarla sorunlarımızın çözümü için verilen mücadeleye zarar verenler mi var?

Birey olarak, Assubay camiasının birlik ve beraberliği örgütlenmesi ve sorunlarımızın çözümü için yürütülen çabalara yeterince maddi ve manevi katkıda bulunuyor muyuz?

Assubay camiası olarak sorunlarımızın bilincine varmak, çözümü için ortak mücadele vermek, mücadeleye destek olmak hepimizin görevidir.

Kavgamız ve mücadelemiz birilerinin hakkına el uzatmak, birilerini yok etmek üstünlük sağlamak için değildir. Hakkımız olanı almak ve insan olmanın onuru ile yaşamak içindir..

İnsanlık tarihinden bu güne kadar hiçbir hak emek sarf etmeden mücadele etmeden kazanılmamıştır. Bilinmelidir ki; Hak verilmez söke söke alınır. Kaldı ki, Assubayların mücadele süreci ve kazanımlar hiçte küçümsenemez.

Suskunluğumuzu terk etmeliyiz. Kimliğimiz için onurumuz için savaşmalıyız.

Bizim üzerimizden siyaset yapanlara, rant elde etmeye çalışanlara artık dur demeliyiz.

Kullananlar için kullanılan olmayalım!

 
Toplam blog
: 27
: 2362
Kayıt tarihi
: 06.10.08
 
 

1960 ANKARA doğumluyum. Evliyim. İki çocuk babasıyım. 1979 yılında Zırhlı Birlikler Assubay sınıf..