Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '10

 
Kategori
Haber
 

Bakan Çağlayan'dan, Mersin Valisi Güzeloğlu'na Ziyaret...

Bakan Çağlayan'dan, Mersin Valisi Güzeloğlu'na Ziyaret...
 

Bakan Çağlayan ve Mersin'in çiçeği burnunda Valisi Güzeloğlu baş başa görüşürken.


Bazı toplantılara ve programlara katılmak üzere ilimize gelen Devlet Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan, Mersin Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti.

Vali Güzeloğlu, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Sayın Bakanımızın Türkiye adına ortaya koyduğu çaba ve gayretleriyle ülkemiz ve kentimiz adına bu ziyaretin çok anlamlı sonuçlar doğuracağına olan inancımı içtenlikle paylaşmak istiyorum ”dedi.

Sayın Bakanımızın Mersin’de katılacağı programlara da değinen Vali Güzeloğlu, “Ziyaretin benim için de ayrıca çok büyük önemi ve değeri var. Mersin Valisi olarak ağırladığım ilk sayın Bakanımız. İnanıyorum ki bu güzel başlangıç, Mersin adına da, bizler adına da güven verecek, moral verecek, güç verecek. Sayın Bakanımıza tüm Mersinliler adına hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

-İHRACAT ŞAMPİYONLAR LİGİNDEN DÜŞMEDİK-

Devlet Bakanımız Sayın Zafer Çağlayan da, Mersin’de bulunmaktan ve Sayın Valimizi ziyaret etmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilimizde katılacağı programlar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde(AKİB) gerçekleşecek olan ‘Dış Ticaret Değerlendirme Toplantısı’na katılacağını ifade eden Bakan Çağlayan, “Daha fazla ihracat yapmak, Mersin’in Türkiye ihracatından daha fazla pay almasını sağlayacak, daha fazla üretimi, daha fazla yatırımı ve daha fazla istihdamı sağlayacak çalışmayı yapmak amacıyla bir araya geleceğiz. Daha sonra ‘Mersin İli Vergi Rekortmenleri ve Başarılı İhracatçılar Ödül Törenine katılacağız” dedi.

Türkiye’nin ihracatının, son derece önemsenmesi gereken bir noktada olduğunu ifade eden Bakan Çağlayan, “Geçen yıl yaşanan büyük krize rağmen Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Başbakanımızın bu konuda vermiş olduğu desteklerle, bizlerin yapmış olduğu çalışmalarla ve ihracatçılarımızın azmi ve cesaretiyle geçen yıl ihracat şampiyonlar liginden düşmedik. 102.2 milyar dolarlık bir ihracatımız oldu” diye konuştu.

Mersin’in limanıyla, serbest bölgesi ve organize sanayi bölgesiyle, tarımıyla Türkiye açısından son derece önemli bir il olduğunu vurgulayan Bakan Çağlayan, “Bu açıdan Mersin’in bu özelliğini ve bugün toplantıda Mersinli sanayicilerimizin dile getireceği konuları fazlasıyla önemsiyorum ”diye konuştu.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..