Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '08

 
Kategori
Haber
 

Kıyamet alâmetleri

Kıyamet alâmetleri
 

Kıyamet alâmetleri geliyor mu, geldi mi?


İNTERNETHABER sitesinde okuduğum bir haberi, Milliyet Blog okuyucuları ve üyeleri için değerlendiriyorum.

İlahiyatçı yazar Mehmet Paksu "Kıyamet alametlerinin yüzde kaçı çıktı?" sorusunun yanıtını aramış.

Kuran’a göre alametler büyük ve küçük olmak üzere ikiye ayrılıyor. Ve küçük alametlerin de neredeyse hepsi çıkmış.

Paksu “Buna göre dünyanın fazla bir ömrünün kalmadığı kanaatine varırız” diyor.

İŞTE KIYAMET ALAMETLERİ

İ.H: İlim ortadan kalkacak, cehalet yerleşecek.

Yorumum: Ülkemizde ilim henüz tam kalkmadı ama YÖK’ü tam ele geçirme çalışmaları hızla sürüyor. Ondan sonra da ilmin ortadan kalkması kolay. Cehalet çoktan yerleşti. Cahil olmayana, cahil muamelesi yapılıyor.

İ.H: Sarhoşluk veren içkiler yaygınlaşacak.

Yorumum: İçkilerin yaygınlaşmasına gerek yok. İnsanlarımız saçma sapan TV programlarını, haber bültenlerindeki kanlı, terörlü haberleri seyrettikçe sarhoş olmuş kadar oluyorlar.

İ.H: Çobanlar zenginleşerek bina yapımında yarışacaklar. Yüksek binalar artacak.

Yorumum: Bizde yüksek binalar çoğalıyor ama çobanlar yapmıyor bu binaları. Çobanlar ve hayatlarında bir koyun güdebilenler başbakan oluyorlar.

İ.H: Adam öldürme olayları ve fitne artacak.

Yorumum: Bizde durup dururken adam öldürme az oluyor. Ya katli caiz olanlar ya kan davasına hedef olanlar ya ses bombasının patladığı yere merakla koşanlar ya da çeşitli sebeplerle artık yaşamaması gerektiği düşünülenler öldürülüyor. Bir de geçim sıkıntısından dolayı sağlıklı beslenemeyenler ölüyorlar. Allah hepsinin mekanını Cennet eylesin!

İ.H: Elli kadına bir erkek düşecek derecede kadın nüfusu çoğalacak.

Yorumum: Böyle bir durum yok şu anda. Keşke olsa ama erkeklerin cinsel gücünü artırıcı ilaçlar bulunduktan sonra. Şimdi 4 eşli olmayı Müslümanlık olarak değerlendiren kumacılar, umacı olacaklar 40-50 eş alınca. Allah onları doyursun!

İ.H: Kadınlar sosyal konum açısından ön plana çıkarılacak.

Yorumum: Şimdi arka plandalar mı? Kadın Kolları Kurultayları filan? Ne oluyor bunlar? Kadın oy toplamada ön planda ya! Bir de İzmirli kadınlar varmış ön plana çıkanlar. Bir blog yazarı arkadaşımız hayıflanıyor bu durumdan. Son bloğunda da Sezen Aksu'yu hedef gösterdi. Allah bu arkadaşımızı da bildiği gibi yapsın!

İ.H: Kadınlar erkeklere benzemeye çalışacak.

Yorumum: Şimdilerde erkekler kadınlara benzemeye çalışıyorlar. Upuzun saçlı erkekler filan. Bana bakmayın siz, dokunulmazlığım var. Uzun saçlarıma kimseyi dokundurtmam berberden başka. O da 2 yılda bir.


İ.H: Erkekler erkeklerle, kadınlar da kadınlarla yetinecekler.

Yorumum: Ohayınız! Bu ne ya! Böyle bir durum olmadan gelemez mi şu kıyamet?


İ.H: Zina açıkça işlenir hale gelecek.

Yorumum: Şimdi kapalı alanlarda işleniyor. Kıyamet yaklaştıkça sahillerde, açık havalı yerlerde işlenecek. Daha sağlıklı. Bol oksijen alır insan zina yaparken, gücü artar. İyi randıman verir.


İ.H: Kötülük ve fuhuş yayılacak.

Yorumum: Kötülük zaten yayılmış da fuhuş o kadar yaygın değil. Yaymaya çalışalım. 7 kişi bir araya gelip “Fuhuşu Yayma ve Dayanışma Dernekleri” kursunlar. Bir an önce kıyamete ulaşalım. Meraktan kurtuluruz.


İ.H: İnsanlar hayatlarından bıkarak ölülere imrenecek.

Yorumum: Bizim insanlarımızın çoğu zaten hayatlarından bıkmışlar. Ama ölülere imrenmiyorlar. Daha güzel hayat şartlarında yaşam sürdürülen ülkelere imreniyorlar. İmkân bulan vınlıyor yurt dışına. Şu anda benim tahminime göre 7-8 milyon Türk yurt dışına vınlamış, oralarda daha iyi imkânlarda yaşıyor.


İ.H: Allah allah diyecek kimse kalmayacak.

Yorumum: Kibariye filan var ya. Jüri üyeliğinde, şarkı söylerken, otururken, yürürken Allah adını düşürmüyor ağzından. Çok dindar bir vatandaşımız.:))):((( “Allah Allah! Bu nasıl sevmek?” diyen şarkıcımız da var. Allah onları başımızdan eksik etmesin!

İ.H: Geceyle gündüz birbirine eşit hale gelerek kıyametin kopuş zamanı yaklaşacak.

Yorumum: Demek ki eşitliğe Dünya bile dayanamıyor. Gece ile gündüz eşit olunca kıyamet kopacağına göre.

İ.H: Camiler süslenecek ama ibadete önem verilmeyecek.

Yorumum: Şimdi de ibadete önem veren çok az. Çoğu insanımız cemaat tarafından görünmek için camilere gidiyor. Süslenince de süslü camileri görmek için giderler.

İ.H: Cihad ve irşad faaliyetleri terk edilecek.

Yorumum: Din uğruna savaş da ne oluyor? Allah’ın işine karışılır mı? Kim neye inanmak istiyorsa inansın. Allah bile zorlamıyor. Biz niye Cihat yapacağız da başkalarını bizim dinimizi kabul etmeye zorlayacağız? İrşat, doğru yolu göstermek için de önce doğru yolu gösterecekler doğru yolda olmalılar.

İ.H: Sadece din dışı ilimler öğrenilecek.

Yorumum: Bizde şu anda her şey dine endeksli. Yani Türkiye’mizde Kıyamet alameti yok gibi bir şey.

İ.H: Kur'ân'ın önemi insanlar tarafından unutulacak.

Yorumum: Bu da ülkemiz için geçersiz. Her hareketimiz Kuran’a göre değerlendiriliyor

İ.H: Namaz kılınmayacak.

Yorumum: Namaz kılanlar çok canım. İnsanlar Cumaları dükkanları Allah’a emanet edip namaza gidiyorlar.

İ.H: Emanete riayet edilmeyecek.

Yorumum: Emanete hıyanet hep olmuştur. Temel bile askere giderken karısını en yakın arkadaşına emanet ediyor. 1 yıl sonra izine gelince karısına sahip olan en yakın arkadaşını öldürüyor. Asılırken son arzusu sorulduğunda: “Pu pağa ders olsun!” diyor.

İ.H: Ebeveyne isyan edilip beyler hanımlarının emrine girecek.

Yorumum: Ebeveyne isyan etmeye gerek yok. Pembişler giymiş bazı kadınlarımız erkeğe hükmetmeye çalışıyor. Hatta “Galerine benim resimlerimi terkrar koymazsan…” diye tehdit ediyor.:)

İ.H: Toplumlar geçmişlerine lanet okuyacak.

Yorumum: Bizim toplum geçmişe değil geleceğe lanet okuyor. Geleceğimiz garanti değil. Çoğumuzun sosyal güvencesi yok, yeteri kadar kazanamıyor, geleceğinden endişeli. “Lanet olsun böyle geleceğe!” bedduaları ediyorlar.

İ.H: Seviyesiz ve şahsiyetsiz kişiler yönetici olacak.

Yorumum: Oldular bile. Yandık, kıyamet kapıda.

İ.H: Yöneticiler insanlara zulmedecek.

Yorumum: Ediyorlar. Ama yandaşlarına karşı çok insaflı ve cömertler.

İ.H: Liderliğe elverişli kimseler azalacak.

Yorumum: Rahmetli Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra alıştık bu duruma. Ama bizde lider olmak için liderliğe elverişli olmak gerekmiyor ki. ABD’den icazet almak ve yeteneksiz olmak yetiyor lider olmak için. Bir de İmam Hatip mezunu olmak şartı aranmaya başlandı.

İ.H: Şerrinden korkulan kimselere itibar edilecek.

Yorumum: Şerrinden korkulan beşer çoğaldıkça, normal insanlar da azalıyor. Onlar da “BEŞER ŞAŞAR” düşüncesine sarılarak şerrinden korkulan insanlar olmaya çalışıyorlar.

İ.H: Fâsıklar toplumun efendisi haline gelecek.

Yorumum: Fâsıklar (Alenen günahkâr davranışlarda bulunanlar) zaten toplumun efendisi oldular. Ama bunların çoğu takiyyeci olduklarından, fâsık oldukları anlaşılsa bile malı götürmelerine göz yumuluyor.

İ.H: Ahmak ve alçak insanlar dünyanın en mutlu insanları olacak.

Yorumum: Ahmak insanlar zaten mutsuzluğun ne olduğunu anlayamazlar. Yaşadıkları hayatın en mutlu olduğunu düşünebilirler. Alçaklar da yükseklerde olmadıkları için düşseler de bir yerleri incinmez. Dolayısıyla mutsuzluk olasılıkları azdır.

İ.H: Ticareti dürüst olmayan kişiler ele geçirecek.

Yorumum: MÖ IV. Yüzyılda da öyle olmasaydı, Platon “Ticaret ahlaksız bir olaydır, aynı zamanda hem ticarette büyük başarılar elde etmek hem de ahlâklı olmak mümkün değildir.” demezdi.

İ.H: Yalancılar tasdik edilip doğru konuşanlara itibar edilmeyecek.

Yorumum: Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmış. Lâf ola beri gele. Kaç yatsı geçti, yalancıların mumları sönmedi. Bir MUMCU olarak, tüm mumlarım elimde kaldı. İşler kötü. Mumlar sönse de yenilerini satın alsalar diye bekliyorum.

İ.H: Yıldız falına inanılacak.

Yorumum: Bizde kahve falına inananlar çoğaldı. Yıldız isimli kadınlarımızın da fallarına bakıyorlar genelde. Tabii tüm Yıldız’ların değil, aman alınmayın!

İ.H: Ani ölümler çoğalacak.

Yorumum: Ani ölümler ülkemizde çoğalmadı. Azrail gelmeden 1 hafta önce herkese ileti gönderiyor. Blog yazarı arkadaşlarımıza da yorum yazarak geleceğini bildiriyor.

İ.H: Cahiller ve dürüst olmayan sûfiler türeyecek.

Yorumum: Cahiller türedi de onlardan da yeni cahiller türüyor. Dürüst olmayan sûfiler, din tüccarları son dönemlerde o kadar çoğaldı ki, dürüstlerini ayırt etmede zorlanıyoruz.

İ.H: Akrabalık bağı kesilecek.

Yorumum: Yurt dışından temelli döneli 13 yıl oldu. Akrabalarımın hemen hepsi akbaba durumundalar. Bağı kesip atmışlar ama ben geç fark ettim.

İ.H: Kitapların sayısı artacak.

Yorumum: Kitapların sayısı artınca kitapsızların sayısı azalması gerekirken çoğalıyorlar mı acaba?

İ.H: Gasp olayları çoğalacak...

Yorumum: Gasp olayları artık olay olmaktan çıkıp, günlük yaşamımıza girdi. Boynumuza çantamızı, fotoğraf makinemizi takıp da rahat yürüyemiyoruz. Bir gaspçının, kapkaççının gazabından kurtulmak için gözlerimiz fıldır fıldır, sağı solu kolaçan etmeden yürümek zor.

Artık bu yazılanları okuyup, kıyamet alâmetlerinin ülkemizde çoğalıp çoğalmadığına siz cevap verin! Korkmayın lütfen, yorum yazın!

Bence kıyamet alâmetlerinden biri de, bloglarda yorum yapanların azalması. Aman yorum yazın da kıyamet gelmesin!

Mustafa Mumcu, 30 Temmuz 2008 Saat: 03:00

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..