Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '11

 
Kategori
Mizah
 

Bakınız bu defa ne yapmış benim teyzem

Bakınız bu defa ne yapmış benim teyzem
 

BENİM TEYZEM


Ben ve sevgili teyzem, bir zamanlar garip bir tutkumuz vardı. Akşam saat 19,00 bizi arayan, İstanbul da herhangi bir beş yıldızlı otelin CASİNOsunda kollu canavarların önünde bulurdu.

CASİNOLAR, kapatılıca benim teyzem, resmen mutsuz ve umutsuz bir kadın oldu. Ama kendine öyle güzel bir uğraş bulmuş ki, tabi bunun ne olduğunu çok uzun süreler bize anlatmadı. Yalnız son zamanlarda, Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür eder oldu. METRO yu faaliyete geçirdiği için. Ama çözmek mümkün değil, metroyu neden bu kadar çok sevdiğini.

Ancak sevgili teyzem ,her sabah işe gider gibi evden çıkıyor, yaklaşık 20 dakika sonra eve geliyor. Geldiğinde yüz hatları biraz mutlu, biraz mutsuz ve umutsuz. Bu durum bizim bakkalın da dikkatini çekmiş olacak ki sordu, senin teyzen her gün bu bozuk paraları nerden buluyor diye.  Dayanamadım sordum, yahu teyze, sen işe gider gibi her sabah nereye gidiyorsun, ayrıca bu bozuk paraları nerden topluyorsun. Tabi bizimkinde cevap yok.     .

Takip etmeye karar verdim. Yine aynı saatte süslendi, püslendi ve evden çıktı. Ben de arkasından. Metro ya girdi, cebinden 10 TL çıkardı ve Jeton makinasının önüne geldi. 10 TL yi büyük bir keyifle makinaya yerleştirdi, onay tuşuna bastı, gözlerini kapadı. Ama yüzündeki mutluluk muhteşemdi, gelen şıkırtıların sesi, yüzünde gülücükler açtırıyordu. Bir adet Jeton ve paralar.   

Sonra, bir 10 TL daha çıkardı, aynı ciddiyetle onu da yerleştirdi, aynı işlemler, ŞIKIR, ŞIKIR, ŞIKIR, üçüncü defa bir 10 TL daha, aynı işlemler.

Artık, dayanamadım, yanına yaklaştım ya teyze sen ne yapıyorsun,

Verdiği cevap, ÜÇ 7 Lİ  gelsin diye bekliyorum.         

 
Toplam blog
: 106
: 461
Kayıt tarihi
: 18.06.09
 
 

 Hayata daima pozitiv bir bakış açısı ile bakan, insanları incitmekten, üzmekten korkan ama hay..