Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '13

 
Kategori
Güncel
 

Balık kavağa çıkınca ABD de Suriye'ye çıkar!

Balık kavağa çıkınca ABD de Suriye'ye çıkar!
 

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; kesinle savaşın her türlüsüne karşıyım.

ABD Başkanı Brack Obama Suriye’ye yönelik askeri operasyon için, “Askeri kapasitemiz bunun için yeterli. Yarın, önümüzdeki hafta ya da 1 ay sonra bu müdahaleyi yapabiliriz. Suriye’ye müdahale edeceğiz” dedi.

ABD Başkanı Obama sanki Oval Ofis’te Türk kahvelerimizi yudumladıktan sonra kahve falına bakıyor; “Bir gün mü desem, bir hafta mı desem, yoksa bir ay da olabilir, unutmayınız!” diyor.

Gerisini siz düşünün.

Başkan Obama,  Suriye’ye ilişkin krizle ilgili açıklamasında ABD halkına ‘güvence’ veriyordu; “Hepimiz savaştan yorulduk. Biz orada bir başkasının savaşında kendi ordumuzu kullanmayacağız. Yalnızca Esat rejimine bir baskı uygulamak istiyoruz.”

Başkan Obama ne kadar doğru, gerçekçi ve ‘ahlaki değerleri’ gözeten, bir bakış açısıyla doğal olarak öncelikle kendi halkını kolluyor, koruyor.

“Burada önemli olan bizim ulusal çıkarlarımızdır, ulusal güvenliğimizdir” diyen Obama, kararını 9 Eylül 2013’de toplanması beklenen ABD Kongresi’nin oylama sonuçlarına bırakıyor.

Müdahalenin ana hedefi Eset rejimini devirmek değil, Obama’nın ifadesiyle, Yalnızca Eset rejimine bir baskı uygulamaktır.”

Diğer bir ifade ile; “Geçerken bir uğradık, diyecek.”

Ayrıca İngiliz Parlamentosu da ‘Suriye’ye müdahaleye hayır  dedi.

Fransa ise Amerikan Kongresi’nin ‘kararını’ bekliyor.

Diğer taraftan Başbakan Erdoğan’ın “Müdahale 1 - 2 günlük olmamalı, rejimi bırakma noktasına getirmeli” çağrısı Ankara ve Washington’da dikkat çekti.

Suriye Devlet Başkanı Eset’in iki yılı aşkın süredir halkına yaptığı ‘zulüm’ ve ‘şiddet’ nedeniyle dünya siyaset sahnesinden düşürülmesi için her türlü yöntemi ‘mubah’ sayan ‘Erdoğan anlayışının’ sonuçları ortadadır.

Güney sınırımızdaki komşularımız, başta Suriye olmak üzere, Irak, İran’la kronik kavgalıyız.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Arap Baharı’nda ‘Ben ne’ymişim be ağabey’’büyüklük psikozuna’ girmesi ülkemize pahalıya mal olmuştur.

Böylece kendini ‘Arap Dünyası’nın ‘doğal lideri’ görmeye başlayan Başbakan Erdoğan bir zamanlar ‘kardeşim’ diye bağrına bastığı Eset’in hala düşürüleceğini bekliyor.

Acaba nereye kadar?

Son kimyasal saldırıda binlerce Suriyeli’nin can vermesi sanki Obama’nın umurunda idi...

Ancak şımarık çocuğu İsrail’in can güvenliği umurunda idi..

01.09.2013, İzmir, Türkiye  

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..