Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Eylül '13

 
Kategori
Futbol
 

Aziz Başkan'ım, 'Yaptıklarınız için teşekkürler. Haydi gidin artık!'

Aziz Başkan'ım, 'Yaptıklarınız için teşekkürler. Haydi gidin artık!'
 

Aziz Başkan’ım; ‘Yaptıklarınız için teşekkürler. Haydi gidin artık!’

Bir Fenerbahçeli olarak Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘asil’ üyesi bulunduğu Milli mücadeleye katılmış, kimliğinde küçük bir leke dahi bulunmayan, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün ‘şike’ ve ‘teşvik’ faaliyetleri nedeniyle cezalandırılması yüreğimi dağlamıştır.   

Fenerbahçe Spor Kulübü, UEFA kulüp turnuvalarından 2 sezon süre ile men edilmiştir.

CAS tarafından UEFA kararının onanması üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı:

“Bugüne kadar kamuoyunun şahit olduğu üzere, hakkımda ve hakkımızda verilen her türlü karar ne kadar tartışılır ve kabul edilemez nitelikte olsa dahi, T.C. vatandaşı olarak saygıyla karşıladığımı kamuoyunun bilgisine sunarım” demiştir.

Fenerbahçe tarihinde gelmiş geçmiş yönetimlerde ‘etik anlayışı’ ve 'sporcu normlarını'  yok sayabilecek bir başka ‘Başkan’ görev yapmamıştır.

Sarı Kanaryalar ‘acze düşmüş,’ ‘kurumsal namusu’ ezilmiş bir ‘Başkan’ın’ yönetimi ile yıllarını boşa harcamıştır.  

682 sayfalık Şike Gerekçeli kararın bir bölümünde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım hakkındaki ‘suç unsuru’ Mahkeme Hakimi tarafından şöyle özetlenmiştir:

“Soruşturmanın yürütüldüğü sezondaki ligin ilk yarısında oynanan müsabakalar sonunda lider Trabzonspor’la oluşan puan farkının şampiyonluk ihtimalini azalttığının ifade edildiği kararda , ‘Bu da Fenerbahçe camiası içerisinde sezon sonu yönetimin değişebileceği söylentilerine yol açmaktadır.

Ülkemizdeki futbol pastasının büyüklüğünün 820 milyon Dolar’a yükseldiği ve büyükçe bir diliminin Fenerbahçe’ye ait olduğu bir ortamda, Fenerbahçe Spor Kulübünün yönetimini bırakmak istemeyen ve bu gücü elinde tutmak isteyen Aziz Yıldırım, 2010 - 2011 sezonunun ikinci yarısında şike ve teşvik faaliyetlerine başlamıştır.

Sanık Aziz Yıldırım bu amacı gerçekleştirmek için Fenerbahçe Spor Kulübü ‘nün resmi yönetiminde görev yapan diğer üyelerin (İlhan Yüksel Ekşioğlu, Alaeddin Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu hariç) bilgi ve rızaları dışında illegal bir yapı/örgüt kurmuştur.” diye belirtildi.

Aziz Yıldırım döneminde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu yenilenerek 50,510 kişilik koltuk kapasiteli ‘Fenerbahçe Mabedi’ oluşturulmuştur.

Başkan Yıldırım, sosyal, kültürel, finans ve tesislerin yenilenmesinde büyük yatırım ve atılımlara imza atarken, futbolda ‘beklenen’ hedefe ulaşmakta başarıyı yakalayamamıştır.

Başkan Aziz Yıldırım ölçüsüz ‘hırs’ ve ‘kibir’ kurbanı bir kulüp başkanı olarak genç kuşak futbolseverlere ‘olumsuz örnek’ olmuştur

Sayın Başkan’ım aklınıza estiği zaman indiğiniz soyunma odalarında ‘usulsüz’ tavır ve davranışlarınızla hiçbir fayda sağlayamadığınız gibi ‘Fenerbahçe’ markasına zarar verdiniz.

Gözünüzü ‘hırs’ öyle bürümüş ki; ‘Şampiyonluk’ için her yol/yöntem ‘mubah’ aşamasında artık’ futbolcunuza’ güvenmiyor sadece, ‘paranıza’ güveniyordunuz!

Aziz Başkan’ım; ‘Yaptıklarınız için teşekkürler. Haydi gidin artık!’

03.09.2013,İzmir,Türkiye

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..