Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
1558
 

Balık kroket nasıl yapılır

Balık kroket nasıl yapılır
 

harika bir yemek tavsiye ediyoum



3 adet taze Patatesleri bol suda yumuşayana kadar haşlayınız. Kabuklarını soyduktan sonra bir çatal yardımıyla eziniz. Üzerine 3 çorba kaşığı tereyağı ve 2 su bardağı sütü ilave ediniz. Kıvamına gelene kadar çatal ile ezmeye devam ediniz.

Küçük parçalar şeklinde kestiğiniz 1.5 kilo haşlanmış kefali ve 3 adet taze soğanların yeşil kısımlarını, birer tutam kakuleyi, kimyonu, karanfil tozunu, tarçını ve tuzu patates püresinin üzerine ekleyiniz. Ardından da malzemeleri birbiri ile iyice karışana kadar yoğurunuz.

Hazırlanmış olan bu hamur şeklindeki malzemeden Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle şekil veriniz. Ayrı bir kap içerisinde ise 3 adet yumurta ve 1 su bardağı suyu karıştırınız. Hazırlamış olduğunuz Kroketleri önce bu karışıma sonra galeta ununa bulayınız. Ardından da Tavadaki Kızgın sıvı yağda kızartıp sıcak servis yapınız.

NOT: Mutlaka kumaş eldiven kullanınız ki elleriniz yanmasın
Tavanın sapını devirmemek için, iş kazası yapmamak için duvara doğru çeviriniz
Yağınızın kızğın olduğunu anlamak için bir damla su atınız ve suyun cız sesi ile anında buharlaştığını görünüz

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 4753
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster