- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Lakerda nasıl yapılır?
harika bir salata
Lakerda evde nasıl yapılır?
4-6 kilo civarında olan Torik balığını aldıktan sonra , Takos halinde kesiniz ve kanının iyice akması ve temizlenmesi için 2-3 gün buzlu suda tutunuz, ardından da 2 gün buzlukta bekletiniz. Bu işlemin amacı balığın iyice sertleşmesini sağlamak içindir. Çünkü buz aynı zamanda balığı pişirir. İki tarafını da tuzladığımız balığı 4 gün de soğuk bir ortamda bekletiniz. Daha sonra tuzlu su ve limonla yaptığımız salamuraya yatırınız. 15 gün salamurada bekletiniz. Çok uzun süre saklanması istenirse salamura suyunun tuzunu yüksek tutulabilirsiniz. 15 gün sonunda salamuradan çıkartılan dilimlerin üzerindeki balığın derisini keskin bir bıçakla alınız. Ufak dilimler halinde kesiniz vede yanında kırmızı soğanla servis yapınız.
Not: Balık dilimlerinin üzerine arzu edilirse zeytin yağı ve limon suyu ilave edebilirsiniz.
Torik balığı yoksa, aynı işlemleri Palamut balığı içinde yapabilirsiniz