Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Lakerda nasıl yapılır?

Lakerda nasıl yapılır?
 

harika bir salata


Lakerda evde nasıl yapılır?

4-6 kilo civarında olan Torik balığını aldıktan sonra , Takos halinde kesiniz ve kanının iyice akması ve temizlenmesi için 2-3 gün buzlu suda tutunuz, ardından da 2 gün buzlukta bekletiniz. Bu işlemin amacı balığın iyice sertleşmesini sağlamak içindir. Çünkü buz aynı zamanda balığı pişirir. İki tarafını da tuzladığımız balığı 4 gün de soğuk bir ortamda bekletiniz. Daha sonra tuzlu su ve limonla yaptığımız salamuraya yatırınız. 15 gün salamurada bekletiniz. Çok uzun süre saklanması istenirse salamura suyunun tuzunu yüksek tutulabilirsiniz. 15 gün sonunda salamuradan çıkartılan dilimlerin üzerindeki balığın derisini keskin bir bıçakla alınız. Ufak dilimler halinde kesiniz vede yanında kırmızı soğanla servis yapınız.

Not: Balık dilimlerinin üzerine arzu edilirse zeytin yağı ve limon suyu ilave edebilirsiniz.

Torik balığı yoksa, aynı işlemleri Palamut balığı içinde yapabilirsiniz

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..