Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '13

 
Kategori
Siyaset
 

BALKON KONUŞMASINDAN DİKTATÖRLÜĞE ADIM ADIM...

BALKON KONUŞMASINDAN DİKTATÖRLÜĞE ADIM ADIM...
 

Picasso " GUERNİCA " (Bilen bilir )



Başkanlık sistemi tam da böyle bir şey işte !

Milletini adam yerine koymayıp tam tersine eşek yerine koyacaksın. Medyayı susturacaksın.
Parlementoyu iplemeyeceksin. Cumhurbaşkanına bile duman vuracaksın !
Yargının yerine de sen karar vereceksin. Hükümet, yargı, hukuk, iş dünyası, polis devletin tüm kurumları senin emrinde ve hizmetinde olacak !
Sivil toplum örgütleri, medyanın , üniversitelerin, baskı gruplarının demokrasının olmazsa olmazları olduğunu bile bilmeyeceksin ya da bilmezden geleceksin. İnsanın en temel hakkı olan düşünce ve ifade özgürlüğünü hiçe sayıp kendi halkına 3, 5 çapulcu, marjinal ideolojik gruplar diyeceksin !.
Sanattan sadece sen anlayacaksın ! Avrupada ödül almış heykelleri bir vuruşta yere indireceksin ! AKM leri yıkıp AVM yapacaksın, devlet tiyatrolarını kapatacaksın !
Kendi yaşam tarzını masumca savunmak isteyenlere alkolik, ayyaş diyeceksin. Biliyor musun ki içki içmek bir kültürdür. Ama sen ne anlarsın o kültürden, hayatında hiç bir müzik eserini bile hissederek dinledin mi ya da bir sanat eserini, resmi okumayı bırak okumayı, bakmayı biliyor musun acaba ?
Ya o gittiğin, Emine Hanımınla gezdiğin ülkelerin kültürlerinden, demokrasilerinden, yeşilinden,parkından botanik bahçesinden, heykelinden, çeşmesinden,sanatından ,üniversitelerinden , müzelerinden, tarihi ve kültürel dokularından hiç mi bir şey katmadın dağarcığına ?
Sen yeşili , sanatı, kültürü, çok sesliliği içine sindiremeyebilirsin. Yarına gurur duyacağımız tarihi kültürel dokular bırakmak, korumak umrunda olmayabilir. Ama bizim umrumuzda ! Yetmedi mi İstanbula rant uğruna ayda bir dikilen gökdelenler,yüzlerce AVM ? Doymadınız mı? Ne oldu İstanbulumun o güzel , camilerin , Galata kulesinin taçlandırdığı narin ,asil siluetine ?
Daha kaç tane köprü yapacaksın İstanbulumun bağrına , daha kaç bin ağacını keseceksin ?
PKK' ya gösterdiğin şefkati vatandaşına neden gösteremiyorsun ? Bizim ve evlatlarımızın ne bu ülkeyi bölmek gibi bir arzumuz , niyetimiz, ne de elimizde silahımız var !
Sadece biraz demokrasi istiyoruz. Senin bir türlü anlamak istemediğin Çoğulcu , çok sesli bir demokrasi...Bu ülkede bizim de taleplerimizin ve kendi tarzımızca yaşam hakkımızın olduğunun kabul edilmesini istiyoruz.
Çok sesli bir melodi olmak istiyoruz...
Ya bu masum gösterilerin içine provakasyon karışırsa... ya kana bulanırsa... bunun hesabını kim verecek. Yoksa bunu mu istiyorsun ? Şehidine kelle dediğin gibi. Havayı yumuşatmak tansiyonu düşürmek yerine , "Neden % 50 yi zor zaptediyorum " diye tehditler savuruyorsun ?
Ne oldu BALKON KONUŞMASINDAKİ TAYYİB'E ?
O sen değil miydin yoksa ?
O sensen, bu diktatör kim ?

Ülkemdeki basının korkudan sesi çıkmıyor ama bütün dünyada sana " DİKTATÖR " dendiğini biliyor musun?


Bütün bu tepkilerin kısaca özeti nedir biliyor musun ?

Baskıcı bir tek adam yönetimine tepkidir… 

 
Toplam blog
: 171
: 2319
Kayıt tarihi
: 15.02.07
 
 

Düşünen, üreten, kendine, insana, çağına sorumlu, tavırlı, taraflı , çağdaş ve yüzü aydınlığa dön..