Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '12

 
Kategori
İzmir
 

Ballıkuyu'da heyelan ve yıldönümü pastası

Ballıkuyu'da heyelan ve yıldönümü pastası
 

İzmir'in Ballıkuyu semti tehlikede! Heyelan nedeniyle Altay Mahallesi'nde oturanlar tedirgin. Toprak kayıyor. Yollarda ve evlerde çatlaklar var. Yerel basın ve Ege Televizyonu günlerdir bölge ile ilgili haber yayımlıyor. O semtte oturanlarla görüşerek durumun vahametini duyurmaya çalışıyorlar.

Edindiğim izlenime göre sorunun çözümü İzmir Büyükşehir Belediyesine yüklenmek isteniyor. Belediye yetkilileri olanakları ölçüsünde soruna el atmış ama yeterli değil. Sorun, istinat duvarı örerek ve yolu genişleterek çözümlenecek kadar basit değil.

Semtte yaşayanları taşıyan toprak günden güne kayıyor. İnsanlar çaresiz. Hepsi dar gelirli. Tehlikeye karşın evlerinden ayrılma gibi bir lüksleri yok.

Devletten medet umuyorlar. Bakanlardan yardım bekliyorlar. Seçim öncesi gelip vaatlerde bulunan Sayın Binali Yıldırım ve  Sayın Ertuğrul Günay'ın sorunlarına çözüm bulmasını istiyorlar.

İzmir milletvekili olarak seçip Meclis'e gönderdikleri bakanların kendilerine sahip çıkacağını umuyorlar.

Rastlantı bu ya...

Vatandaşların  feryat ettiği saaterde Sayın Yıldırım ile Sayın Günay İzmir'deydi. Bir gazetenin 25.yıl kutlamalarına katıldılar. İzmir Valisi Sayın Cahit Kıraç'la birlikte gazetenin doğum günü pastasını kestiler.

Güldüler, eğlendiler.

Onlar pasta yerken Altay Mahallesi halkı sokaktaydı. Korkudan evlerine giremiyorlardı. Belki gelirler, umuduyla bakanların yolunu gözlediler.

Hava kararıncaya kadar beklediler ama gelen giden olmadı.

Havanın kararmasıyla birlikte bıçak gibi bir ayaz çıktı.

Umutları sönmüştü. Çaresiz bir halde evlerine sığındılar.

 

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..