Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
291
 

Bamya çorbası

Bamya çorbası
 

bamya çorbası


Malzemeler:
150 gram kuru küçük bamya
250 gram çok küçük doğranmış et
(koyun veya kuzu)
2 yemek kaşığı sadeyağ (tereyağı)
4 adet kuru kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı su
2 adet limonun suyu
Yapılışı:
Kuru bamyalar bir bez arasında ovalanıp kaynamakta olan tuzlu, limonlu suda haşlanır. Haşlanan bamyalar süzgece alınıp süzdürülür, bir kez soğuk sudan geçirilip ipleri çıkartılır. Diğer tarafta etler tencereye konur, ateşte kavrulur, suyunu çekince çok ince doğranmış soğan ve sadeyağ eklenip kavrulmaya devam edilir. Salça ve tuz konur. 5 su bardağı su ile etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Etler pişince haşlanmış bamya ve limon suyu ilave edilip 20-25 dakika birlikte kaynatılır. Çorba kâsesine alınıp servis yapılır.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 29
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 579
Kayıt tarihi
: 13.01.14
 
 

Profesyonel olarak aşçılığı meslek edindim.    ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster