Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '13

 
Kategori
Müzik
 

Barış Manço aramızdan ayrılalı 14 yıl olmuş.

Barış Manço aramızdan ayrılalı 14 yıl olmuş.
 

Bundan 14 yıl önce 1 Şubat 1999 da Bariş Manço aramızdan ayrıldı. Aramızdan ayrılışının 14. yılında onu hayır ile yad etmek istiyorum.

Barış Manço hakkında yazacak o kadar çok şey var ki, benim ne kalemim, ne sayfam yetmez onu anlatmaya.

Kısaca bahsedeyim.1943 yılında İstanbul'da doğan ve müzisyen bir anneden gelen Bariş Manço ansiklopedide 'Türk şarkıcı, Besteci, Söz yazarı, Filozof ve TV Program yapımcısı, Rock Müziğn öncüsü, Anadolo Rock türünün kurucusu 'olarak tanımlanıyor.

200 bestesi,12 altın ve 1 platin albümü olan sanatçının bestelerinin büyük bölümü Arapça, Bulgarca, Flemenkçe, Almanca, Fransızca, İbranice, İngilizce, Japonca ve Yunanca yorumlanmış.

Devlet Sanatçısı ünvanına da sahip olan sanatçımız hazırladığı televizyon programı ile dünyanın bir çok ülkesine gitmiş ve Bariş Çelebi olarak isim yapmıştır.

Gerek ülkemizde, gerek Avrupa'da ve Japonya'da dahil olmak üzere daha bir çok ülkede yaptığı müzik çalışmaları ile büyük ses getiren sanatçının sanat yaşamı ile ilgili yaptıklarını yazarsam blog yetmeyecek.

Ama biz ve çocuklarımız hala onun şarkılarını dilimizden düşüremiyoruz. Domates, biber, patlıcan, Arkadaşım Eşek, Nane Limon Kabuğu,Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, Ali Yazar Veli Bozar gibi espirili besteler yanında, Dağlar Dağlar, Gülpembe ,Kol Düğmeleri, Aynalı Kemer, Halili İbrahim Sofrası, Bugün Bayram, Kara Sevda, Yol Verin Ağalar Beyler ve daha niceleri.

Uzun saçları, yüzündeki kaza izini kapamak için uzattığı ve hiç kesmediği bıyıkları, uzun kaftanı ve çeşit çeşit yüzükleri ile bizler için bir ekoldu o.

Seni hep anacağız ve bestelerini hep söyleyeceğiz büyük usta. Mekanın cennet olsun.

 
Toplam blog
: 826
: 1068
Kayıt tarihi
: 26.04.11
 
 

Ben emekli bir iktisatçıyım. 21 yıldır bir sanatçı annesiyim. Küçük kızım klasik müziğe eğilim gö..