Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '17

 
Kategori
Dünya
 

Barzani Komşularla Sorun Yaşamak İstemiyormuş!

Barzani Komşularla Sorun Yaşamak İstemiyormuş!
 

İyi… Ne güzel!

Biz de istemiyoruz.

Fakat sorun çıkaran kim? Barzani, bizzat sensin!

Oturduğun makamı kanunsuz işgal ediyorsun… Anayasa’ya göre, görev süren iki yıl önce bittiği halde, silah zoruyla Bölgesel Yönetim Başkanlığı’nı sürdürüyorsun.

Bölgesel Meclis’in açılmasını, işlemesini peşmergelerinle engelliyorsun. “Peşmerge” dediğin yasal bir silahlı güç değil… Tepeden tırnağa hukuksuzsun. Baştan aşağıya sorunsun. Sorunun kendisi sensin!

İllegal silahlı gücüne dayanarak oralarda hüküm sürüyorsun. Irak Anayasası’nın çizdiği “bölgesel” sınırları aşıyor, “Kürt Bölgesi”ni genişletmeye, Musul’a, Kerkük’e el koymaya kalkıyorsun.

Hiçbir hukukî temeli olmayan bir “referandum” yapmaya girişiyorsun.

Bu hukuksuz, temelsiz teşebbüsüne propaganda malzemesi olarak, Artvin’den Sivas’a, Erzurum’dan İskenderun’a kadar olan Türk topraklarını alet ediyorsun. Buna yönelik haritalar yayınlıyor, Türkiye’nin üçte birine göz dikiyorsun.

Bunları yapacaksın ama kimse sana ses çıkarmayacak, öyle mi?

Bu hukuksuz, teşebbüslerini engellemeye çalışmak “sorun” oluyor, öyle mi?

Bitmedi!

Bağlı olduğun devlet, otorite boşluğundan istifadeyle el koyduğun “sınır kapılarını”, “hava alanlarını”, “Kerkük yönetimini” merkeze devretmeni istiyor; reddediyorsun… Kerkük valisini görevden alıyor, engelliyorsun!

Komşularla sorun yaşamak istemiyor musun?

Çözüm çok basit: Hukuka uy, Türk topraklarına göz dikmekten vazgeç, referandumun bir hata olduğunu ilân et, peşmergeyi dağıt, Irak hükümetinin kararlarını uygula ve işgal ettiğin koltuğu boşalt! Bak bakalım, o zaman sorun kalıyor mu? Cennet olur bölge, cennet!

x   x   x

MERKEZEFENDİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KUTLUYORUM

Dünyada ve ülkemizde iyi şeyler de oluyor. Bunların başında tenis sporu etkinlikleri geliyor. Uluslararası turnuvaları Sports Tv ve Eurosport’tan takip edebilirsiniz.

Dün akşamki (27 Eylül) Kanal58 haberlerinden öğrendiğimize göre, Denizli’nin Merkezefendi Belediyesi de kendi çapında bir turnuva düzenlemiş. Kadın-erkek ayrımı yapmadan, vatandaşları,  bilhassa gençleri teşvik etmeye yönelik bu turnuvayı düzenleyenleri, başta belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu olmak üzere yürekten tebrik ediyorum.

Herkesin katılabileceği, birkaç kategoride para ödüllerinin verileceği turnuva hakkında, 0531 082 39 54 numaralı telefondan bilgi alınabilir, başvuru yapılabilir.

Güzel, neşeli, başarılı bir turnuva olmasını diliyorum.

 
Toplam blog
: 1412
: 1241
Kayıt tarihi
: 04.06.10
 
 

Ücret karşılığı hiçbir yerde çalışmıyorum. Sandıklı'da doğdum. Kuleli Askerî Lisesi, Kara Harp Okul..