Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '16

 
Kategori
Engelli Eğitimi
 

Başarısızlık Engelli çocuğunuz için bir son değildir…

Başarısızlık Engelli çocuğunuz için bir son değildir…
 

BAŞARISIZLIK ENGELLİ ÇOCUĞUNUZ İÇİN BİR SON DEĞİLDİR…


“Fethedip yenmeniz gereken ve aklınızda bulunan üç düşman;
 
Endişe, şüphe ve korkudur.”
 
George Shinn
 
Huffington, annesinin ona hep aynı şeyi söylediğini anlatıyor: “Başarısızlık başarının tersi değil, başarıya ulaşmanın en büyük adımıdır.” Bu sözü kendine tekrar ederek başarısızlığın onu yıldırmasına izin vermediğini söylüyor Huffington. 
 
Elbette engelli çocuğunuzda başarıya giden yolda defalarca başarısızlık duygusu yaşayacaktır. Anne baba başarısızlık karşısında asla ve asla çocuklarının direncini kırmamalıdır. Allah muhafaza çocuğun direnci kırılır ve çocuk engelli olmamdan dolayı başarılı olamıyorum düşüncesi uyanırsa çocuk hedefinden kayar, sapıtır. Bu da anne baba için çok tehlikeli dönüşü olmayan zor bir yoldur. Başarılı tüm insanların geçmişinde mutlaka başarısızlık vardır.
 
Başarılı veya başarısız olmanın kaderle ilişkisi vardır. Allah ezelde şöyle takdir buyurmuştur: Doğru ve ısrarlı bir şekilde çalışan kişi başaracaktır.
 
Başarılı veya başarısız olmanın büyük bölümü insanın özgürlük sınırları içindedir. Bu alanda insan, başarılı olmak için çaba sarf etmeli, kendisini başarıya ulaştırması için aynı zamanda dua etmelidir. (Anlatım: Dr. Ali Kuzudişli www.dinibil.com)
 
Yazar Celal Çelik’in En Büyük Engellilik nedir kitabında Yazar Celal beyin babası annesine şöyle der;
 
-- “Nuriye, Ona bu hastalığı Allah verdi. Bizim sabrımızı deniyor. Yeter artık ağlama. Allah terazinin bir kefesine oğlumuzun hastalığını koydu. Diğer kefesine bizim sabrımızı koyacak. Daha fazla ağlarsan terazinin kefesini ağırlaştırabilir. Bizim iki çocuğumuz daha var. Allah bana bu imtihanı verdiyse mutlaka ben bunu başaracağım. Allah’a söz verdim. Artık ağlamayı bırakıp oğlumuzu rahat yaşatma çareleri üretmeliyiz. “
 
Hayattan Korkma filminde Bir adam ile görme engelli bir çocuk arasında şöyle bir diyalog geçer;
 
-  Ne yapmak istiyorsun?
 
-  Koşmak…Ama düşmeden! Der.
 
Düşmeden koşarak başarıya ulaşmak gerçekçi değil. Düşe düşe, düşe kalka başarıyı yakalamak hayatın gerçeği.
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..