Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Başbakanın ticaret yapması yanlış mı?

Başbakanın ticaret yapması yanlış mı?
 

Bu ülkeden ne başbakanlar geçti


RTE Tarım, Gıda, San. Turizm, İnşaat, Gemicilik, Medya, Bankacılık, Emlak Anonim Şirketi

Bu şirket size tanıdık geldi mi?

Ülkemizde bu şirketlerden kaç tane var biliyor musunuz? En az 30 tane olabilir mi? (Her bakana bir şirket olsa)

Siz dürüstçe aşağıdaki soruları cevaplayabilir misiniz ? İşte anketimizin soruları;

75 milyonluk bir ülkeyi yönetseniz büyük bir öz güvene ve egoya sahip olur musunuz?

Bir ülkenin başbakanı olsanız ve ülkede iş yapacak o kadar çok alan olsa, çabucak büyük kar marjlarına dönüşebilecek yatırım fırsatları olsa siz bu alanlarda ticaret yapar mısınız yoksa sadece 10.000 TL’lik maaşla, dürüst ve namuslu bir şekilde geçinirim mi dersiniz?

Dünya kadar hazine arazisi olsa, az parayla büyük ve kolay para kazanma imkanınız olsa, gittiğiniz her ilde size menfaat (yatırım, ticaret) kapıları açık olsa ne yaparsınız?

Ülkeyi yöneten en yetkili insan olsanız, oğlunuzun 28 gün çok kısa dönem asker olarak mı askerliğini yapmasını sağlarsınız yoksa 15 ay Şırnak’ta ya da Van’da mı askerlik yapmasını istersiniz? Bunun için oğlunuzu gelecekte ülkeyi yönetsin diye ve askerlikten kaçsın diye ABD’de de dünya bankasında çalıştırır mısınız yoksa çalıştırmaz mısınız?

Sizin fazla sayıda (4-5) çocuğunuz olsa, çocuklarınızı nerede lisans ya da yüksek lisans yapma olanağı sağlarsınız? Türkiye’de eğitim yaptırırsınız yoksa ABD daha uygun mu olur?

ABD’deki üniversitelerde ve dünya bankasında çocuğunuzun eğitim, öğretim ve staj yapmasını; iş hayatına atılmasını istemez misiniz?

Siz en ülkeyi yöneten lider olsanız, Türkiye’de medyada sesinizi duyurmak isterseniz size yakın olan bir medya sahibiyle kızınızı evlendirip hem akrabalık ilişkilerinizi hem de medyada fikirlerinizi duyuracağınız, reklamınızı yapacağınız bir birliktelik istemez misiniz?

Siz ülkeyi yönetiyor olsanız, gelecek kuşakların (7 sülalenin) ekonomik bağımsızlığını sağlamak için bugünlerden alt ve üst yapı çalışmaları (gemicik, gıda, basın-yayın, inşaat, tarım vb.) yapmaz mısınız?

Memleketimizde yüce divana çıkarılıp ömür boyu hapse mahkum edilmesi gereken eski başbakan ve bakanlarımız bugün hala maaşlarını çatır çatır alırken; bir başbakanın çıkıp da kendini yüce divandan kurtaracak referandum yapması ve fethedilmeyen son kale olan yargıyı eline geçirme çabası içine girmesi yanlış bir şey mi?

Sonuç;

Memleketi yöneten başbakan ve yakın çevresinin hep birlikte zenginleşmesi ülkemizde her zaman gördüğümüz ve tanık olduğumuz durumlardır ve bizim gibi çabuk unutan, sorgulamayan, sormayan, araştırmayan toplumlarda da sık görülen vakalardır bunlar. Bu gün herhangi bir belde ya da şehirde herhangi bir vatandaşımız eski başbakanlardan Tansu Çiller’i veya Mesut Yılmaz’ı görse yüzlerine mi tükürür yoksa gidip saygılı bir şekilde selam verip hal hatır mı sorar? Hatta sohbetin arasında ne zaman geri döneceklerini de sorar mı?

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..