Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Başınıza emekliler kadar taş yağsın

Tv haber programında bir önceki hükümetin çalışma bakanı misafir olmuş, konu emeklilerin maaş zammına imkan olup olmadığı. – Şu an diyor ilgili bakan, üç çalışan bir emekliye bakıyor.- Bakanı davet etmiş olan tv programcısı hiç hazırlanmamış, durumdan bir haber, bön bön dinliyor. Yaaa vah vah diyecek neredeyse, çalışanların fedakarlığını duyunca.

İçim daralıyor, imkan olsa uçup dalacağım canlı yayına. Ulan terbiyesiz diyeceğim, bakıma muhtaç asalaklar mı olduk şimdi, benim yirmi beş yıl ödediğim emekli primlerim değil mi bu günkü emekli maaşımın kaynağı. Ortada hiç emekli yokken, kimseye her hangi bir ödeme yapılmadan tahsil edilen primler bu devletin kasasına girmedi mi. Devlet yedi bitirdi ya da doğru dürüst işletemedi, biriktiremedi hiç sorumlu değil, tüm kabahat bu günkü emeklilerde.

Bu günde Amerikalı maliye bakanımız emekli maaşlarının bütçeye önemli bir yük olduğunu söylüyor. Sesimizi duyuracak yerimiz yok. Birkaç sıradan adam hükümet, birkaç sıradan adamdan da muhalefet olursa bu işe yaramaz, asalak sıfatına daha çok muhatap olacağız anlaşılan.

On milyon emekli var. Buna mukabil,

 1-Devlet ve özel sektörde  2o milyon kayıtlı çalışan ile,

2- Görevinizi yerine getiremediğinizden hiçbir vergi ve prim ödemeden gelir temin eden ve dolayısıyla bu kasaya hiçbir şey koymayan 10 milyon kayıt dışı çalışan var.

 20 milyon kayıt altında çalışanın 3,2 milyonunun kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştığı verilere bakınca, bunların dışında çalışanların yani 16.8 milyon çalışanın da büyük çoğunluğunun düşük bordro tanzimi ile ücretlerinin az gösterildiği ve hem vergi hem de sigorta primlerinin işverenlerce düşük ödendiğini siz de biliyorsunuz.

Nihayet toplumun en saygın meslek sahiplerinin de bulunduğu serbest gelir beyanı mükelleflerinin ortalama gelir beyanlarının,  asgari ücretten aldığınız vergi kadar bile olmadığını, sizin yayınladığınız yıllık beyan listesinden izliyor ve görüyoruz.

Neticede,

Bizim ödediğimiz primleri yok say ve kayıt dışı ekonomiyi serbest bırakan, düşük bordro tanzimi ile ücretlerden kaçırılan prim ve vergileri takip etmeyen, serbest meslek gelirlerini herkesin istediği miktarda beyanına ve ödemesine engel olamayan yetkili kurumun başı ol, sonra da bütçe açığının sorumlusu olarak emeklileri göster.

VİCDANINIZ KURUSUN- BAŞINIZA EMEKLİLER KADAR TAŞ YAĞSIN , ne diyeyim.

Nusret Atayman

 
Toplam blog
: 88
: 265
Kayıt tarihi
: 14.10.11
 
 

İstanbul 1946 doğumlu, gazetecilik yüksek okulu eğitimliyim. Müzik ve her türlü spor aktivitesi y..