Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '15

 
Kategori
Güncel
 

Terörle yatan "hain" olarak kalkar!

Terörle yatan "hain" olarak kalkar!
 

Körle yatanın şaşı kalkmasından daha öte bir şeydir Terörle yatmak... Ya da hukuk tabiriyle teröre yardım ve  yataklık etmek... Bunun bedeli, şaşı kalkmaktan da öte, ihanetle yargılanmak olacaktır.

Durumu anlatan bir deyim daha vardır; itle çuvala girmek!... İtlen çuvala girmenin bedelini tahmin edebiliriz... Belki sağ çıkarsın ama sağlam çıkamazsın... Terörle iş tutmak da buna benzer.

Hep söylediğmiz gibi, 13 yıl süren AK Parti iktidarları, Türkiye gibi Hükumetlerinin ömrü bir yılı bulmayan ama hükumet tayin edici demokrasi dışı güçlerin nerdeyse "ölümsüz" olduğu bir ülkede hazmedilir bir durum değildi.

Halkın oylarıyla gelen iktidarlara "siz yolcusunuz biz hancıyız" diyen Medya patronları, Boğazdaki yalılarında hükumet kurup hükumet deviren iş adamları... Bir gecede faiz ya da döviz sarmalından milyarlar götüren spekülatörler...

Günde yarım saat harcayarak yazdıkları köşe yazılarıyla ülkenin gidişatına "nizam" verme gücüne sahip köşe yazarları... Seçilmişlerin üzerinde "dokunulmazlık" sahibi yüksek bürokratlar... Dini bir sömürü alanı haline getiren Paralel yapılanmalar... Vesaire...

Elbette bunlar, uzun süren siyasi istikrarla işi bozulan yurtiçi güçler...Asıl bir de bu içerdekileri de konsolide eden dış güçler var ki, Türkiye onlar için parmaklarının ucunda oynattıkları bir ülke olmaktan çıkmış, bölgesel liderliğe oynar hale gelmişti.

Terörle yatanlar işte bunlar...Bir yanda terörü besleyen, destekleyen ve üzerimize salan emperyalistler, bir yanda, istikrarın işlerini bozduğu yerli simsarlar... Her iki taraf için de 13 yıllık bir iktidar tahammül edilmez hale gelmişti.

Bu yüzden, her şeyi göze alıp terörle yatağa girdiler... Özellikle de "içimizdeki ecnebiler" son çare olarak PKK terörünü gördüler... Bugün bu ülkede "PKK Göreve" diye pankratlar açılıyorsa, nedeni budur.

Ancak, bunun da bir bedeli olacaktır... Devletler hiç bir şekilde ihaneti karşılıksız bırakmaz... Belki biraz geç olur, biraz ağır işler ama devlet çarkı mutlaka ihanet odaklarını dişleri arasına alır ve ezer...

Bugün, denize düştüğünü sanıp da Karayılana sarılanlar, aslında nasıl bir hainliğin öznesi olduğunu anlayacaklar... On üç yıllık istikrar sürecinde, daha da zenginleşmekten başka başlarına hiç bir şey gelmeyen bu ecnebi uzantıları, buna rağmen itle çuvala girmeye razı oldular.

Kırk yılı aşkındır elli bine yakın insanımızı katleden terör örgütünü doğaya hayran "Çiçek çocukları" gibi göstermeye çalışan Medya da, PKK'yı terör örgütü olarak görmediğini açıkça söyleyen "hukukçu" da bunlara çanak tutan yazılı ve görsel yayın organları da hesap verecekler.

Bu hesabı soracak olan siyasi iktidar da değil...Bu hesabı bir şekilde "devlet" soracak... Hele şu toz duman bir dağılsın, hele taşlar yerine otursun... Kimin ne olduğu, kimin elinin kimin cebini kurcaladığı  ayan beyan ortaya çıkacak.

Eski Türkiye'nin avanta/j sahipleri, yürüyen bu tren katarının durdurulamaz olduğunu kavrayamıyor. Yeni Türkiye treni hareket etmiştir ve durdurulması imkansızdır...Ya bu trenden atlayacaksınız, ya da bu hesabı vereceksiniz.

Bugün, halktan umudu kestiğiniz için, Terörün paçalarına sarılıyorsunuz... Terörle yatıyor, teröre yataklık yapıyorsunuz...

Unutmayın Terörle yatan "hain" olarak kalkar!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..