Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

04 Ocak '11

 
Kategori
Kültürler
 

Başınızı belaya sokabilecek 10 el hareketi

Başınızı belaya sokabilecek 10 el hareketi
 

Hakaret olarak düşündüğünüz bazı el hareketleri dünyanın kimi yerlerinde iyi anlamda kullanılabiliyor. Bunda bir sıkıntı yok. Fakat tam tersi durumlarda işler karışabilir. O yüzden bu listeyi kontrol edin ve nerede hangi hareketin olumlu hangisinin kötü anlamlar içerdiğini öğrenin. 

 

Bu hareket tüm dünya üzerinde aynı anlamı taşıyor. Çünkü mastürbasyon dünyanın her yerinde aynı. İngiltere’de taraflar birbirlerini kızdırmak için bu hareketi kullanır. Yunanistan’da ve Portekiz’de ise bu hareket avuç içi yere bakar şekilde yapılır ve diğer erkeklere mastürbasyon yapmaktan hoşlandığı anlamına gelir. 

10- 

10 


 

9-
9 

Öncelikle bu hareketin Roma’da Gladyatör’lerin ölmesi ya da yaşaması için yapılan oylamada kullanılmadığını belirtelim. Böyle bir kanıt ya da belge yok. Batı’da genellikle bir işin iyi yapıldığı anlamda kullanılsa da bu hareketin başınızı belaya sokabileceği ülkeler de mevcut. Latin Amerika, Batı Afrika, Yunanistan ve Rusya’da bu hareket orta parmağı kaldırmakla aynı anlama geliyor ve ‘bunun üzerine otur’ demek oluyor. Bunun yanında Almanya ve Japonya’da ise ‘1 numara’ anlamını taşıyor. 

 

8-
8 

Çoğu Batılı için avuç içinizi karşı tarafa gösterip parmaklarınızı açmanın kötü bir anlamı yok. Fakat bu Yunanistan’da en geleneksel el hareketlerinden biri. Eller hareket çekilen kişiye doğru ileri götürülür ve ‘na!’ sesi çıkartılır. Bu hareket, hedefin anlattıklarıyla ilgilenmediğinizi ve sizi yalnız bırakmasını istediğiniz anlamına gelir. Buna benzer bir hareket ise Amerikalıların yaptığı avucun hedefe gösterildiği harekettir. Burda da ‘elime konuş çünkü seni dinlemiyorum’ demek istenmektedir. 


7-
7 

İşaret parmağının kıvrılması genellikle Hollywood filmlerin’de kadınların erkekleri diğer odaya çağırması anlamına geliyor. Ama Filipinlerde bu hareket sadece köpekleri çağırmak için kullanılıyor. Bu hareketi insanlara yaptığınızda ise hapis cezası bile almanız mümkün. Ayrıca suçu tekrarlamanız ise parmağınızı kaybetmenize bile sebep olabilir. Dikkatli olun. 



6-
6 

Genelde dalgıçların kullandığı tamam anlamına gelen bu hareket Amerika ve İngiltere’de yemeğin çok güzel olduğunu anlatmak için kullanılıyor. Fakat Avrupa’nın bazı bölgelerinde bu hareket sen bir hiçsin anlamına da gelir. Bundan daha kötüsü ise Brezilya, Almanya ve birkaç Akdeniz ülkesinde bu hareketin ‘anüs’ veya ‘eşcinsel’ anlamında kullanılmasıdır. 

 

5-
5 

Batı kültüründe bu hareketin tam bir karşılığı olmamasına rağmen Hindistan ve Pakistan kültürlerinde bu hareket; baş parmak tırnağının ön dişlere götürülüp titrettirilmesiyle yapılıyor ve ‘canın cehenneme’ anlamına geliyor. 



4-
4 

Çok eski bir hareket olan bu işaretin iki versiyonu var: biri avuç içinin içeri, diğeri ise dışarı bakmasıyla yapılıyor. Amerika’da bu işaret barış anlamına geliyor. Fakat elin arka kısmının karşıya baktığı durumlar İngiltere, Avustralya, İrlanda ve Yeni Zelanda’da hakaret anlamı taşıyor. İtalya’da ise bu hareket, parmakların burnun arasına koyulmasıyla yapılıyor ve bir vajinaya benzetiliyor. 

 

3-
2 

Kökü Romalılara dayanan bu hareket o zamanlarda iyi şans, bereket ve nazara karşı korunma anlamında kullanılıyordu. Bu hareketin günümüzde ise pek olumlu bir anlamı yok. Ama bunun yanında Amerikan İşaret Dilinde bu hareket T harfinin gösterimi için kullanılır. İtalyanlar ve biz Türkler için de bu hareket bildiğiniz gibi ağır bir hakarettir 

 

2-
3 

İlk olarak Black Sabbath’in vokalisti Ronnie James Dio tarafından kullanılan bu ‘boynuz’ hareketi çoğunlukla heavy metal ve rock fanları tarafından kullanılır. Bu hareket Budizm ve Hinduizm’de ise kötü ruhları uzaklaştıran bir hareket olarak kabul ediliyor. Tarihsel geçmişi Akdenize kadar uzanan bu hareket geçmişte karısı tarafından boynuzlanan erkekleri tanımlamak için kullanılırdı. Şu anda ise İspanya, Portekiz, Yunanistan, Kolombiya, Arnavutluk ve Slovakya’da taraftarların hakeme yaptıkları bir harekettir. 

1-
1 

Antik Yunandan günümüze kadar gelmiş ve dünya üzerinde hemen heryerde aynı anlamı taşıyan bir parmak. Bazı Akdeniz ve Arap ülkelerinde işaret parmağı kullanılsa da hepsinin anlamı tamamen aynı. 

http://www.listemiste.com/basinizi-belaya-sokabilecek-10-el-hareketi.html 

www.listemiste.com 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..