Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '10

 
Kategori
İzmir
 

Başkan, Roma'da; Güzelyalı'da, "tango'dan kanto'ya"

Başkan, Roma'da; Güzelyalı'da, "tango'dan kanto'ya"
 

İşte. Lâtin Kraliçesi Gökçe, objektifimize böyle poz verdi.


Bu memleketten nice gazinolar kralı geçti, nice ünlü organizatörler geçti. Ama, bir tiyatro kökenli aileden gelme Konak Belediye Başkanı Tartan'ın, adım başı yeni proğramlarla halkın karşısına çıkması, kendisini şimdiden katmerli popülerliğin o güzel tahtına oturttu ki, balından yenmez!

Halk o kadar alıştı ki, neredeyse belediyenin kapısına , varıp askıdaki kağıtlar arasından “ bu gün ne proğramı var?” hallerine girdi. Konak halkı her gün için aynı beklentilerle programkolik oldu.

Yine bir şölen vardı o akşam. Ünlü kantocu Damcıoğlu ve kızları ponponlarının bir şöleni vardı. Güzelyalı Fuat Göztepe Parkındaki “Konak, baharı yaşıyor” gecesinde İzmirliler buluşmuştu. Dönüş için duraklarda bekleyenlerin arasındaydım. Çok uzak yerlerden aile boyu gelenler vardı şölene. Çok uzak semtlerden gelmişlerdi. “ Bu başkana çok yaman. En sonunda, onu da biz çıkaracağız sahneye. Sayesinde bahaneler bulup bulup gözümüzü de doyuruyor, gönlümüzü de.” dediğine tanık oldum.

Türkiye’nin “Kanto” kraliçesi Damcıoğlu, rüzgâr gibi esti sahnelerde. Oh, keyifler keka. Bahçede belediyenin ikramı; çay, kahve, gazoz da vardı. Yan gel Osman yen gel. Gece nefis programla donatılmıştı.

Belediye Başkan vekili Necdet Durmuş, hiç yerinde duramadı. Başkanını aratmadı. Başkan sahi nerdeydi? Hani, başında Dr. Ünvanı olan, eski gazeteci ve arkadaşımız Tartan? Ooo, kendileri Roma’da, Vekili Güzelyalı’da, tango’dan kanto’ya… Velhasıl başkanın gözü kalmadı arkada.

Enrico Macias’ın kulakları çınlasın. Dorio Moreno Sokağı açılışına gelen ve Enrico Macias’la birlikte şarkı söyleyen Gökçe de sahne aldı o akşam. Lâtin müziğinin kraliçesi işe, tangolarla başladı. Müthiş bir soprano sese sahip olan, İzmir’in ünlü Orkestrası “OMNİTONE’ nin eşlik etiği sahnede genç ve güzel şarkıcı, gönülleri fethetti. En çok alkış alanlar arasındaydı.

İzmir, Lâtin Müziği temsilcimizi, o tarihi günde dinlemiş ve beraber şarkı söylemiş olan Enrico MaciasBu şarkıcıya dikkat edin. Önemli sesi var” diyerek sözü, Lâtin müziğine getirmişti.

Burcu Sezgin ve Anıl Hepyürel’in yaptıkları tangolar da beğenildi. Kanto Kraliçesi Damcıoğlu’nun fındıkkurdu, yangın var kantoları mestetti.

Güzel bir geceydi. Günaşırı etkinlikleriyle halkın beğenisini kısa zamanda üzerlerine çeken Konak Belediyesi, ortaya koyduğu etkinliklerle gönülleri kazanmasını bildi. İzmirliler, uzak semtten gelenler dahil, güzel gecelerin birini daha yaşadılar.

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..