Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '13

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Başkan Özcan, “Akdeniz Oyunları Mersin için bir Milattır” dedi.

Başkan Özcan, “Akdeniz Oyunları Mersin için bir Milattır” dedi.
 

20 Haziran’da başlayan ve 10 gün devam eden 17. Uluslararası Akdeniz Oyunları, muhteşem bir kapanış töreni ile sona erdi.

Mersin Stadı’nda gerçekleşen kapanış törenine Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Amar Addadi, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile birlikte 20 bini aşkın Mersinli katıldı.

Törende olimpiyat bayrağını bir sonraki turnuvanın yapılacağı İspanya’nın Tarragona Belediye Başkanı’na devreden Başkan Macit Özcan yaptığı konuşmada, Mersin’in tam bir spor kenti haline geldiğini kaydederek, “Belediyemiz spor tesislerine ulaşım konusunda, gerek kamulaştırma, gerek imar tadilatları, gerekse yeni yollar yapımıyla büyük çalışmalara imza atmıştır. Hükümetimiz ve belediyemiz planlama, projelendirme ve finansman konularında bütün imkanlarını seferber ederek, yaptığımız çalışma neticesinde kentimiz oyunlara hazır hale gelmiştir. Bugün Mersin için miladi bir gündür. Mersin artık dünyada Akdeniz oyunlarına ev sahipliği yapan bir spor şehri olarak anılacaktır.” açıklamalarında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin’in artık unutulmazlar arasındaki yerini aldığını kaydederek, “Olimpik hareket, Mersin’de yeni bir heyecan, yeni bir dinamizm ve genç sporcularla buluşmayı başardı. İlk günden itibaren omuz omuza, kol kola bu yolu Mersinlilerle, Olimpiyat ve Akdeniz Oyunları ailesiyle, hükümetimizle, yerel hizmet birimleriyle kararlı adımlarla arşınlayarak geride bırakmayı başardık. 47'si altın 126 madalya ile Türk sporcular önemli başarılar kazandılar.” dedi.

Son olarak söz alan Olimpiyat Komitesi Başkanı Amar Addadi, kısa bir hazırlık süresine rağmen başarılı bir organizasyon yapıldığını vurgulayarak, “Oyunlar mükemmel bir şekilde gerçekleştirildi. Bu Mersin ve Türkiye’nin büyük bir başarısıdır. Hep beraber Akdeniz Oyunları’nda güzel bir sayfa yazdık. Dostluk, kardeşlik ve duygu dolu anlar yaşadık.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 20 bini aşkın izleyici, Mersin Stadı’nda gerçekleşen muhteşem ışık oyunları ile bezenmiş gösterileri ve şovu izledi. Havai fişek gösterileri ile desteklenen şov, Ferhat Göçer konseri ile sona erdi.

Ahmet Metin Türkoğlu
 turkogluvatan.com

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..