Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Eylül '09

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Başkan Özcan, “Metropol miting alanı, yeni hizmet binası olacak'' dedi

Başkan Özcan, “Metropol miting alanı, yeni hizmet binası olacak'' dedi
 

Rekortmen Başkan Özcan,Mersin Büyükşehir'e modern hizmet binası kazandıracak.


Metropol Miting Alanına yapılması planlanan Mersin Büyükşehir Belediye ve MESKİ hizmet binası ile Adliye binasına son zamanlarda gösterilen tepkiye anlam veremediğini kaydeden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, <ı>“Söz konusu alanda Büyükşehir, MESKİ ve Adliye binasının yapılması 5 yıl öncesinden başlayan bir süreç. Bu bölgede 65 dönümlük boş bir alan mevcut. Son 5 yıllık süreç içinde bu bölgeye Büyükşehir, MESKİ ve adliye binalarının inşa edilmesi ile ilgili fizibilite çalışmaları yapıldı, projeler çizildi, bütçeler hazırlandı, Başbakanlıktan izin alındı ve tam ihale aşamasına gelmişken, buraya hizmet binalarının yapılmaması gerektiği yönünde basın açıklamaları yapılmaya başlandı. Bu bölgeye söz konusu binaların yapılmasına karşı çıkanlar 5 senedir neden susuyordu?” diye sordu.

Mersin’de arsa sıkıntısı olduğunu kaydeden Başkan Macit Özcan, <ı>“ Yenişehir bölgesinde 20 dönüm bir hazine arsası bulamadık. Şahıslar ise arsalarını ederinin çok üstünde satmaya çalışıyorlar. Dolayısıyla elimizde Metropol Miting Alanı dışında boş arsa yok. Buraya karşı çıkanlar Mersin merkezde uygun bir arsa göstersinler oraya yapalım. Ancak gösteremezler çünkü böyle bir arsa yok. Limanın karşısında 100 dönüm boş arsamız var ancak oraya Belediye Binası yapmak Mersin ‘e yakışır mı?” dedi.

“Metropol Miting Alanı'nı resmi kurum olarak Belediye değil de şahıs almış olsaydı ve şimdi o bölgeye çok katlı alış-veriş merkezleri dikseydi ne olacaktı, yine mi karşı çıkacaktınız?” diye soran Başkan Macit Özcan bu arsanın şimdiki değerinin 10 milyon civarında olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu arsayı 2, 5 milyon liraya aldıklarını yani ucuza kapatarak Belediye’ye kar ettirdiklerini ifade etti. Söz konusu arsanın bulunduğu bölgede hiçbir trafik yoğunluğunun yaşanmaması için gerekli önlemlerin alındığını kaydeden Başkan Macit Özcan, <ı>“ Adliye binasının altına 1.000 kişilik, Belediye ve MESKİ binasının altına da 500 kişilik otopark yapılacak. Ayrıca bu binalar bitene kadar hemen yakında bulunan Tıp Fakültesi de oradan kalkmış olacak. Öte yandan bu bölge herkesin rahatlıkla ulaşabileceği merkezi bir bölge olması açısından da önem taşımaktadır.” dedi.

"Karşı çıkan gruplar, bu bölgenin yeşil alan olmasını istiyorlar” diyen Başkan Macit Özcan <ı>“Zaten 65 dönümlük alanda Büyükşehir, MESKİ ve Adliye binasının da kaplayacağı alan 20 dönümü geçmiyor. Geriye kalan 40-45 dönümlük alan tamamen yeşil alan olacak. Şimdi soruyorum, Mersin’de etrafına 45 dönümlük yeşil alan barındıran kaç tane bina var?” dedi.

Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin birimlerinin etrafa dağıtılmış olmasının bazı sıkıntıları beraberinde getirdiğini sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, <ı>“ Hizmet binalarının projelerini çizdik ve şimdi kredi için beklemedeyiz. Kredi başvurumuz onaylandığı an binaların inşaatına başlayacağız.” dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..