Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '14

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Başkan Özcan; “Toroslarda girmediğimiz sokak kalmadı”

Başkan Özcan; “Toroslarda girmediğimiz sokak kalmadı”
 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, CHP Toroslar ilçe delegelerinin katıldığı toplantıda büyük bir coşkuyla karşılandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Kaya Mutlu, CHP Toroslar Belediye Başkan adayı Şefik Zengin, CHP Akdeniz Belediye Başkan adayı Necdet Tamamoğulları, CHP İl Başkanı Mehmet Faruk Akar ve ilçe başkanları, milletvekilleri İsa Gök, Aytuğ Atıcı, Ali Rıza Öztürk ile 3.000’e yakın vatandaşın katıldığı toplantı Palmiye Düğün Salonu’nda yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 15 yıllık görev süresi içerisinde en çok hizmet yaptığı ilçelerden birisinin Toroslar olduğunu belirterek, “Bu toplantının yapıldığı yerinde üzerinde bulunduğu Kuvayi Milliye ve Hastane Caddesi’nin yağmursuyu ve kanalizasyon sistemini tamamen yenileyerek asfaltladık. Torosların hemen hemen her mahallesinde çalışmalarımız mevcut.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesinin uyumlu olması gerektiğini vurgulayan Başkan Macit Özcan, “İki belediye farklı partilere mensup belediye başkanlarından oluştuğu zaman, yapılacak hizmetlerde sıkıntı veya gecikme oluyor. Örneğin Toroslar İlçesi’nde yapımı devam eden yeni otogar inşaatının bulunduğu arsayı Toroslar Belediyesi’nden ancak 3 yıl uğraştıktan sonra 2,5 milyon liraya satın aldık. Bu arsa zorluk çıkarmadan bize daha önce satılmış olsaydı, yeni otogar en az 2 yıldır faaliyette olmuş olurdu. Toroslar İlçesi’nde ayrıca yıllardır vahşi çöp depolama alanının yarattığı pis koku ve sıkıntıyı, bundan 5 yıl önce biz ortadan kaldırdık. Şimdi bu bölge, özellikle hafta sonları insanlarımızın aileleri ve çocuklarıyla birlikte giderek piknik ve spor yaptıkları bir alan haline geldi.” dedi.

Eski çöp depolama alanının yan tarafında bulunan 185 dönümlük arsada 1 yıl önce yeni otogar inşaatına başladıklarını ifade eden Başkan Macit Özcan, “Yeni otogar inşaatımız inşallah 2 ay sonra biterek hizmete girecek. Toroslar İlçemize yaptığımız yeni bir yatırım olan otogarın faaliyete girmesiyle, hem kent merkezindeki trafik yoğunluğu azalacak, hem de Toroslar ilçesinde ekonomik bir hareketlilik yaşanacak.”dedi.

Tüm Mersin’de olduğu gibi Toroslar’da da iki hedefleri olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Macit Özcan, “Birinci hedefimiz 15 yıldır Mersin’de sağladığımız huzur ve barış ortamının devamını sağlamak. İkinci hedefimiz ise aydın, demokrat, barış ve sevgiden yana, Atatürkçü, çağdaş insanların yaşadığı bir Mersin ve Toroslar yaratmak. Toroslar adayımız Şefik Zengin’le bunu gerçekleştirecek güce ve birikime sahibiz.” dedi.

Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve toplantıya katılan 3.000 kişi, Kuvayi Milliye Caddesi’nde yürüyerek, Toroslar Belediye Binası’nın karşısında bulunan seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..