Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '10

 
Kategori
Turizm
 

Başkan Özcan, “Turizmde Mersin’e bir şans tanınmalı” ded.

Başkan Özcan, “Turizmde Mersin’e bir şans tanınmalı” ded.
 

Başkan Özcan,Turizm için tüm imkanlarımızı seferber ettik dedi.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, “27 Eylül Dünya Turizm Günü” dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Mesajında turizmin bütün dünya ülkeleri için önemli bir gelir kaynağı oluşturduğunu kaydeden Başkan Macit Özcan, “Kentimiz Mersin de dünyanın en güzel tabiat, kültür ve tarih coğrafyası içerisinde yer almaktadır. 321 kilometre uzunluğundaki sahil şeridimiz, dünyanın belli başlı kentlerinde mevcuttur. Üstelik bu sahil şeridinde el değmemiş koylar ve tabiat güzellikleri bulunmaktadır. Komşumuz Antalya turizm alanında tartışılmaz bir üstünlüğe sahiptir. Ancak gerek deniz, gerek tabiat ve gerekse de tarihsel ve kültürel miras anlamında bakıldığında, Mersin’in Antalya’dan hiçbir eksiğinin olmadığı, hatta fazlalığının bulunduğu görülür. Bu bakımdan Mersin, mükemmel bir turizm potansiyeline sahiptir” dedi.

Valilik başkanlığında yapılan MEKİK toplantılarında Mersin’in gelişmesini sağlayacak 3 önemli faktörün turizm, lojistik ve tarıma dayalı ekonomi olduğunun belirlendiğini kaydeden Başkan Macit Özcan, “Çevre Bakanlığı tarafından yapılan 1/100.000’lik planda 3 bin dönümlük alan lojistik bölge olarak işaretlendi. Tarıma dayalı ekonomide zaten kentimiz belli bir noktada bulunuyor. Turizm konusunda ise önemli çalışmalar mevcut. Örneğin Mersin’in tertemiz bir denize kavuşmasını sağlayacak olan Atıksu Arıtma Tesisi faaliyete girmiş durumda. Kazanlı-Seyhan projesi kapsamında yapılacak 10 bin yataklı turistik otellerin inşaatı başlamış durumda. Turizm için en gerekli unsurlardan birisi olan hava limanı konusunda Hükümet’in 2011 yılında temel atma sözü var ve bunun takipçisi olacağız. Öte yandan Mersin coğrafi bakımdan 20 dakikalık mesafe ile Toroslar’ın karlı dağlarından, Akdeniz’in ılık sularına ulaşılabilecek bir yapıya sahip. Ayrıca Tarsus’tan Anamur’a kadar yer alan bölgenin tamamı, tarihi ve kültürel eserlerle doludur. Tüm bu unsurları alt alta sıraladığınızda, Mersin’in turizmde cazibe merkezi olmaması için hiçbir neden bulunmamaktadır” dedi.
Tüm bu olumlu faktörlerin yanı sıra Hükümet’in Akkuyu’da kurulması düşünülen nükleer santral konusunda bir kez daha düşünmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Macit Özcan, “Çünkü bizzat Turizm Bakanlığı tarafından bir turizm kenti olarak ilan edilen Mersin’de, özellikle nükleer santral kurulmak istenmesi tamamen çelişki yaratmaktadır. Çünkü nükleer santralin olduğu bir yerde turizmden bahsedilemez. Hükümet’in bu konuda planlarını bir kez daha gözden geçirmesini umut ediyoruz” dedi.

Başkan Macit Özcan açıklamasının sonunda, “Mersin’in bir turizm kenti olması için gerekli olan bazı yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bu konuda Antalya’ya tanınan şans Mersin’e tanınırsa, hiç şüphe yok ki bundan hem Mersin hem de Türkiye ekonomisi fayda görecektir” dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..