Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Haziran '09

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Başkan Türk ''Hava ve çevre kirliliği, insan sağlığını ve çevreyi tehdit eder hale gelmiştir''

Başkan Türk ''Hava ve çevre kirliliği, insan sağlığını ve çevreyi tehdit eder hale gelmiştir''
 

Akdeniz Belediye Başkanı M.Fazıl Türk


Mersin Akdeniz İlçe Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, 5 Haziran Dünya Çevre Günü ile ilgili bir bildiri yayınladı. 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla, 5 Haziran’ın günü Dünya Çevre Günü olarak kabul edildiğini ifade eden Başkan Fazıl Türk, özellikle büyük kentlerde hava ve çevre kirliliğinin insan sağlığını ve yaşamını ciddi ölçüde tehdit eder hale geldiğine dikkat çekti.

Çevre kirliliğinin başlıca nedeninin insan unsuru olduğunu dile getiren Başkan Türk, “Bu nedenle insanlarımızın çevre bilinci edinmesi ve duyarlı birer yurttaş haline getirilmeleri son derece önemlidir. Biz Akdeniz Belediyesi olarak özellikle çocuklarımıza yönelik eğitici programlar uyguluyor, çeşitli tiyatro oyunları izletiyoruz. Çevre bilincinin çocuk yaşta bireye aşılanması, gelecekte daha duyarlı bir toplumun ön adımıdır.

Bunun yanı sıra ilçemizde yeşil alan miktarını arttırıcı çalışmalara hız verdik. Bütün imkanlarımızı kullanarak vatandaşlarımızın çevre ile iç içe olabilecekleri alanları çoğaltacağız. Ayrıca yeni bağlanan beldelerimizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza, çevre bilinci ile ilgili eğitim programları uygulayacağız. Akdeniz Belediyesi olarak yaşanabilir bir çevre için mücadelemiz sürecektir” dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..