Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Haziran '09

 
Kategori
Çevre Bilinci
 

Mersin Valisi Aksoy'dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı...

Mersin Valisi Aksoy'dan 5 Haziran Dünya Çevre Günü mesajı...
 

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy...


Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Sayın Aksoy'un mesajını aynen aktarıyorum: Dünyada yaşanan savaşların ve sanayileşmenin, çevreye ve insanın geleceğine yönelik ciddi bir tehdit oluşturduğunu gören dünya kamuoyu, çareler aramaya başlamış ve ilk defa “Çevre ve İnsan” konusu ile ilgili 5-16 Haziran 1972 tarihinde Stockholm’de 13 ülkenin katılımıyla bir toplantı yapmışlardır.

Bu toplantının sonuçlarından biri de, 5 Haziran’ın ‘Dünya Çevre Günü’ olarak kutlanması kararıdır.

Bu tarihten itibaren Dünya Çevre Günü, ülkemizde de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla, evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmekte ve değerlendirilmektedir.

İnsanların yaşamını etkileyen çevre, tüm canlıların varlıklarını sağlıklı sürdürebilmeleri açısından hayati önem taşımaktadır. Ancak, dünyada yaşanan savaşlar plansız sanayileşme, ormanların yok edilmesi, aşırı nüfus artışı bir çok sorunu da beraberinde getirmiştir. Kirlenen hava, su, toprak ve diğer doğal ortam canlılar için zararlı olabilecek boyutlara ulaşmıştır.

321 km sahil uzunluğuna sahip güzel kentimiz Mersin, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra, yüzde 54’ünün ormanlarla kaplı olması, Göksu Deltası’nın varlığıyla, çevreye karşı daha hassas ve duyarlı yaklaşmamızı zorunlu kılmaktadır.

Turizmin geliştirilmesi adına İlimizde sürdürülen çalışmalar büyük bir titizlikle devam etmektedir. Bu kapsamda, gerekli standartları taşıyan, nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararası bir çevre ödülü olan "Mavi Bayrak"ın, İlimizdeki sayısını artırmak için yapılan çalışmalar sonucu, Mavi Bayrak sayımız 7 olmuştur.

Çevre konusunda duyarlı olmak, bilinçli bireyler olarak yaşam sürmek, onu korumak ve geliştirmek hepimizin görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm halkımızın Dünya Çevre Gününü kutluyor, temiz ve sağlıklı bir dünya dileklerimi yineliyorum.

Sayın Valim, Mersin adına halkımız adına size teşekkkür ederim.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..