Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '16

 
Kategori
Siyaset
 

Başkanlık sistemi Davutoğlu'nun gitmesiyle başladı mı? Recebizm Tayyibizim Erdoğanizm yeni ideoloji

Başkanlık sistemi Davutoğlu'nun gitmesiyle başladı mı? Recebizm Tayyibizim Erdoğanizm yeni ideoloji
 

Davutoğlu'nun gitmesi ile Başkanlık Sistemi diilen başlamıştır. Peki piyasalar neden tepkisi olumsuz oldu? Dolar ve Euro değer kazanırken borsa düşerken bu tepki niye?

Aslında tepkisel dalgalanmaların nedeni Davutoğlu'nun gitmesi değil. Dalgalanmaların nedeni Cumhurbaşkanının terörle olan mücadeleden vaz geçilmeyeceğini söylemesiyle 72 kriterden biri olan Terörle mücadele yasasının gözden geçirilmeisi kriteri vardı. Bu kriter sebebiyle vize serbestiyetinin sağlanamayacak olması veya tehlikeye düşmesi ekonomi çevrelerinde olumsuz algılanan asli unsurdur.

Aslında zaten herkes AK Partinin hala başkanı olarak RTE yi görmekte. Davutoğlu değilde oraya RTE Kendi ceketini assa yine %50 oy AK PArti için cepte sayılır yeterki yeni seçilecek liderin olumsuz biri olmaması sağlanmalı. Yeni gelecek olan Başbakan RTE'nin yardımcısı konumunda olacağını da not edelim.

Bundan sonra Başbakan olsa bile o artık Vice Precident tir. 

Merkel Türkiye'ye gelecek. RTE AB'nin Türkiye'ye muhtaç olduğunu bilmekte. AB Türkiyenin dağılmasını PKK üzerinden istemekte ve çabalamaktadır. Türkiye'nin eline altın bir fırsat geçmiş bulunmaktadır. Türkiye isterse AB'yi mültecilerle yıkabilecek durumdadır. AB Türkiyeye yıllık 6 milyar AVRO Vermez ise Holland'ın dediği gibi 700 milyar Avro'yu sınır güvenliği için harcamak zorundadır. Türkiye ile Schengen anlaşması olmazsa Schengen diye bir vize tamamen ortadan kalkacaktır. Almanya ve Fransa kendi arasına tekrar tel çecekektir. Bu ise AB'nin sonu demektir.

Bu açıkladığım nedenlerden dolayı dalgalanmalar yaşanmaktadır. Yoksa bu saatten sonra Türkiyenin başbakanı Davutoğlu olmuş Bozdag olmuş fark etmez. Yeterki RTE Cumhurbaşkanı olsun.

Benim gönlümde yatan Başbakan veya RTE sonrası Cumhurbaşkanı kesinlikle Hakan Fidan'dır.

RTE kendinden sonra ülkenin geleceğini düşünerek liderler de hazırlamalı. Bu liderler etik ve adil olmalı...

Etik ve adil liderlik RTE sonrasında olmayacaksa bu çöküş demek...

Recebizm: Kameri ayların 7.sidir. Bu Fatihanın 7. ve son ayetiyle sapanlardan ve azanlardan uzak durmak ve onları 7 fatiha ilkesiyle durdurmaktır...

Tayyibizm: Kelime olarak arınma temizlenme kökünden gelir ki toplum aklını la ve illa ile temizlemeli, emeği zekatla, terörle mücadeleyi ateşi adaletle ve faşizmi hacla temizleme ruhani olarak namazla arınma olarak yeniden algılanmalı. Bu itibarla asla yakınlarını değil gönüldaşlarını ehliyete göre göreve getirmeli yalakaları değil.

Erdoğanizm: Ülkenin güneşi, doğmak için artık 2023 ü beklemesine gerek yok. Başkanlık sistemiyle zaten inşallah güneşler doğacak. 

Bu üç ideolojik görüşün ortak olduğu konu ise emperyalizmin ve onun ağası İllüminati çetelerinin köküne asit dökülmesidir..

Kod adı
"Dünya 5 ten büyük"

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..