Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mayıs '08

 
Kategori
Antalya
 

Başkenten yeni haberler...

Eveeeettttt... Turizmin başkenti Antalya'dan yeni haberler var...

Otogardan, Atatürk Devlet Hastahanesinin olduğu yere kadar ki cadde üzerinde öylesine yoğun bir çalışma var ki, sormayın gitsin.

Bir yandan Raylı Sistem, bir yandan Doğalgaz boru döşemesi, bir yandan Şehir içme suyu boru yenilemesi, bir yandan atık su borusu yeneleme, bir yandan yağmur drenaj çalışması, bir yandan kavşaklardaki alt geçit çalışmaları.

Bu çalışmalar çok güzel de, layıkıyla yapılsa. Yüklenici firmaların öyle bir çalışması var ki sormayın(!) Cadde enine tam olarak kazılmış, kazılan toprağın kuruması ile ağır iş makinalarının yoğun çalışması neticesinde, çevrede oturanlar ve yaya kaldırımında yürüyenler büyük bir toz bulutu ile karşılaşıyorlar. Nerdeyse bazen göz gözü görmüyor. Bir ara arazözle suluyorlardı. Şimdilerde sulama işini bıraktılar. Her halde yağmur yağacak diyedir(!)

Malumunuz; Antalya Turizmin Başkenti. Bu nedenle çok sayıda yerli ve yabancı turist şu anda ilimizde mevcut. Özellikle turistler bu çalışmalardan çok rahatsız. Yanlış anlaşılmasın. Rahatsızlık, gelecek hizmetten değil. Etrafı kaplayan toz bulutundan.

Geçenlerde bir turist aile ile (dilimizin döndüğü, aklımızın erdiği kadarı ile) konuşurken. (Çalışmaların bulunduğu yerdeki Çallı Kavşağında) Bu zamana kadar buçalışmaların bitirilmiş olması gerektiğini, niye kalkan toz bulutuna sulama ile çözüm bulunmadığını, böyle güzel bir şehirde, böyle çalışmaların çok çok önceden bitirilmiş olması gerektiğini söylediler. Biz de dilimizin döndüğünce, ülkenin ekonomik koşullarının bunu gerektirdiğini söyledik. Turistler bizim ülkemizi bizden iyi tanıyorlar ve bu çalışmaların önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimlerle bir ilgisinin olup olmadığını sordular. Biz de kem küm ederek, öyle olmadığını anlatmaya çalıştık(!)

Bir de Antalya iline yapılan Eğitim ve Araştırma Hastahanesinden bahsetmek istiyorum. Hastahanenin dışarıdan görünüşü çok güzel(içine girmedim) Ancak önündeki caddenin bir yaya kaldırımı var ki, yürüye bilene aşk olsun(!) yıllar önce dökülen betonun taşları çıkmış, bastığın zaman ayağınızın tabanına diken gibi batıyor(!)

Başkentten daha çok haber var. (Bu haberleri, yapılan hizmetleri eleştirmek amacıyla değil, hizmet verilirken çevreye verilen rahatsızlığı anlatmak içinyazıyorum) O haberleri de, bir dahaki sefere sizlerle paylaşmak dileğiyle.......
 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..