Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '17

 
Kategori
İnançlar
 

Başörtüsü tesettür olarak kabul edilmiyor

Başörtüsü tesettür olarak kabul edilmiyor
 

Bu resimdeki kadın bazı dini çevrelere göre örtünmüş kabul edilmiyor


Dini bu devre uydursalardı uyardık; bizi peygamberin zamanına götürmeye çalıştıkları için olmuyor

Müslümanlık her devre hitap etmiyor mu? Madem öyle, Asr-ı Saadet dediğiniz devri baz alalım, bütün çağları o zamana göre yaşayalım.

“Dini bu devre uydurma” lafı da çarpıtılıyor… Din uydurulmaz, her şey dine uyar deniliyor. Biz ayeti mi uyduralım diyoruz, Hz. Ömer’in giydiği elbiseyi bugüne uyduralım diyoruz. Yoksa o da mı olmuyor? Ayetlerde bunu da mı yapamazsınız deniliyor?

Eskiyle yeniyi yaşayamazsınız, yok böyle bir şey; her devrin ayrı bir kılık kıyafeti yaşam şekli var. Mini etekliye çarşafı dayatıyorsun, giyer mi! Bir yeri açık olmasa bile senin için fark etmiyor, illa çarşaf olacak. Başörtüsünü bile dini kıyafet olarak kabul etmiyorsun; neymiş Müslümanlığın resmi örtüsü türbanmış. Başörtüsü töreymiş, dinle ilgisi yokmuş; üstelik çiçekliymiş ve başı tamamen kapatmıyormuş.

Başörtüsü örtenler kapandıklarını sanıyorlar; hayır. Benim gözlemlerime göre dini kaynaklar başörtüsünü tesettür olarak kabul etmiyor. Açıkça söylenmiyor ama memnun değiller; illa kara çarşaf ya da türban olacak.

Şimdi burada türban zaten başörtüsü diyecekler. Köylü kadınlarımızın, ninelerimizin taktıkları allı yeşilli yemeniler, eşarplar töre denilerek türbanla eşdeğer görülmüyor. Başörtülülere kapalı kadın, tesettüre girmiş denilmiyor; töre gereği giydikleri söyleniyor ve bağlanış şekli nedeniyle bazılarında saçlar ve yüzün bölümleri bir kısım açık kalabildiği için türbanın yerini tutmuyor ve tam bir kapanma sayılmıyormuş.

Sadece türban takanlar ve çarşaf giyenler dinin gereğini yerine getiriyorlarmış! Bu durumun gerçekten böyle olup olmadığının araştırılması gerekiyor. İslami kaynaklara göre durum incelenerek Diyanet İşleri Başkanlığından açıklama yapılması lazım. Milyonlarca Müslüman kadınımız başörtüsü takıyor. Başörtüsü İslami kıyafet olarak görülmüyorsa bilelim. Sokakta caddede ben böyle bir izlenime kapıldım. Dini özüne uygun bir şekilde yaşadıklarını iddia edenler başörtülülere dudak büküyor, kendileriyle aynı görmüyorlar sanki. Valla bu benim gözlemim.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..