Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '06

 
Kategori
Tenis
 

Bayan sporcular

Bayan sporcular
 

Dün TV'den izleyeniniz oldu mu bilmiyorum?

19 yaşında dünya tenis starları arasında yer alan 1.88 m.lik Rus kızı M.Sharapova vatandaşı N.Petrova'yı Avusturya Linz'de düzenlenen WTA turnuvasında finalde 2-0 mağlup ederek büyük ödüle hak kazandı. Rakibi diğer Rus kızı Petrova ise geçen yılın şampiyonu.

Gözlerimiz uluslararası alanlarda başarılı Türk bayan sporcularımızı arıyor. Bir tane atlet kızımız Süreyye Ayhan vardı,o da doping ilaçları konusunda yaşanan bir olay neticesi müsabakalardan men cezası aldı. Cezasının bitimi ile umut ediyoruz pistlere dönmeye hazırlanıyor? Tabi ''Filenin sultanları''nı da unutmuyorum. Bu günlerde Türkiye'yi Japonya'da Dunya Şampiyonası'nda temsil edecekler. Bayan basketbol takımımız da ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda boy gösterecek.

Peki biz çocuklarımıza ne kadar imkan sağlıyoruz da onlardan başarı bekliyoruz? Onların başlarını bulüğ çağına gelmeden örterek mi, üniversiteye türbanla gönderirken mi onlar havuzlarda, pistlerde, kortlarda, sahalarda spor yapıp ülkelerini temsil edecekler? Yaşıtları erkek çocuklardan onların ne farkı var da onları türbanların, pardesülerin içine hapsediyoruz? Bu çocukların psikolojileri bunu nasıl kaldıracak?

Ha bir de bizim katılmadığımız İslam kadınlar oyunlarındaki zavallı kızların kiyafet ve durumlarını gösteren fotoğrafları bir görseydiniz. Tabi bu bayanların uluslararası yarışmalara katılmaları mevzubahis değil. Dünya gider Mersin'e, onlar gider tersine misali!

29 Ekim Cumhuriyet bayramı'nın 83.cü yıl dönümünü idrak ettiğimiz gün tv'den maçı izleyince aklımdan geçenleri paylaşmak istedim.

Saygı ve sevgilerimle.

 
Toplam blog
: 61
: 896
Kayıt tarihi
: 06.10.06
 
 

Gençlik yıllarında öğrenim hayatı dışında tüm yaşamım spor, ağırlıkla basketboldü, sahanın kenarında..