Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '06

 
Kategori
Tenis
 

Çığlıklarla Sharapova

Çığlıklarla Sharapova
 

Maria Sharapova, Amerika Açığı şampiyon olarak bitirmeyi başardı. Erkeklerde ise şampiyon Roger Federer oldu...

İlk şampiyonluğunu 17 yaşında kazanan Maria dikkatlerini üzerine çekmeyi başarmıştı. Ve bu başarısını 2 sene sonra tekrarlayarak bunun tesadüfi olmadığını ispatladı.

19 Nisan 1987de Sibirya'da dünyaya gelen Rus raket, bir başka efsanevi Rus olan Martina Navratilova tarafından keşfedildi. Tenise 5 yaşında başlayan Maria, Martina'nın tavsiyesi ile 9 yaşında Florida'ya gidip tenis çalışmalarına devam etmiş ve bugünlere gelebilmiş.

Salt oyunu değil güzelliği ile de dikkat çeken Maria, model olarak birçok poz da vermiş durumda. Kuşkusuz, burda önemli olan onun sonunun da bir başka güzel Rus raket Anna Kournikova'ya benzememesidir.

Hırsı ile de dikkat çeken Sharapova, özellikle tenisdeki üstünlüğü ve tekniği ile dediğerlerinden sıyrılmayı biliyor. Reklam gelirlerinin artmasıyla en çok kazanan tenisçi ünvanına da sahip. Bunun yanısıra 17 yaşındayken 183 olan boyu iki sene sonra 5 cm daha uzamış durumda...

Ayrıca maçlarındaki çığlıkların 100 desibel ( tren sesi 95 desibel) olması, sanırım onun en büyük silahı olsa gerek. Rakipleri tarafından, çığlıkları yüzünden sık sık hakeme şikayet edilmesi ise işin diğer bir yönü olacak ki, buna mizahi bir yorum getirecek olursam, belki de, rakipleri Sharapova'nın tenisine değil çığlıklarına yeniliyor olsalar gerek...

 
Toplam blog
: 112
: 3643
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

İstanbul'da doğdum. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği mezunuyum. Felsefe, sanat tarihi, müzik özel i..