- Kategori
- Pratik Bilgiler
Bayat ekmek kanepesi nasıl yapılır
Bir kabın içinde; 1 çorba kaşığı salçayı, yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 tatlı kaşığı kekiki, yarım çay bardağı sütü, 200 gr. ezilmiş beyaz peyniri, ve 2 yumurtayı iyice karıştırınız.
Bu karışımı, kanepe şeklinde ve ince bayat ekmek dilimlerine sürünüz. Dilimleri, fırın tepsisine diziniz; hafif pembeleşinceye kadar kızartınız. Kızartılmış dilimlerin üzerine 1’er ince dilim domates; bunun üzerine de 2 ince dilim sosis yerleştiriniz. Ardından Kanepeleri, kürdanlı olarak servis tabağına alıp, soğutmadan, kıvırcık marul yaprakları eşliğinde servis yapınız. Afiyet olsun. Yanında da aromalı demli çay harika olur diyorum.