Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '17

 
Kategori
Pratik Bilgiler
Okunma Sayısı
293
 

Düdüklü Tencere Hakkında Ne Biliyoruz

Düdüklü Tencere Hakkında Ne Biliyoruz
 

Yemekleri çok kısa zamanda pişirir



Tanımı:
Yemekleri; çok kısa zamanda, vitamin ve minerallerini bozmadan normal tencerede 100 derece yerine 125 derecede buhar gücünden istifade ederek pişirmeye yarayan, çelikten üretilen , kapak üzerinde patlamanın önüne geçmek ve buharın tahliyesi için emniyet valfi / Sübap bulunan ve bazı yeni modellerde zaman ayarı ve basınç göstergesi konan tencereye düdüklü tencere denir. 
Düdüklü tencere yemekleri yüksek ısıda ve tamamen kapalı ortamda pişirdiğinden dolayı, yemeklerin pişme süresini de en aza indirmektedir. 
Bu tencerelerde oluşan basınçtan dolayı , patlamanın önüne geçmek için konan sübap'ın, kesinlikle açık olması ve üzerine el bezi gibi malzemeler konmamalıdır.

Bu tencerelerin en önemli avantajları;
1- Yemeği çok kısa zamanda pişirmesi
2- Zamandan ve enerjiden tasarruf
3- Suyla pişen yemeklerin besin değerleri ve vitaminleri büyük oranda kaybolurken, bu tencerede bunlar kaybolmaz ve yemekler dahi leziz çıkar
4- Temizlenmeleri çok daha kolaydır.Çünkü yemek tencerenin dibine ve etrafına yapışmaz

Önemli hususlar;
1- Düdüklü tencere alırken üzerinde mutlaka ( CE ) kalite belge işaretine bakınız. Yoksa almayınız
2-Yemek pişirmeden önce tencerenin içerisine 2 bardak su ilave ediniz ki tencere ocak üzerinde sıcaktan çatlamasın
3- Basınçlı tencereye koyacağınız malzeme ve suyun miktarı tencerenin yarısını geçmemelidir.Aksi halde buhar oluşması zor hal alır.
4- Yemek piştikten sonra kesinlikle kapağı açmayınız, ani buhar çıkışı ile yüzünüz yanabilir. Bu nedenle tencerenin soğumasını bekleyiniz .Bunun için gerekirse akan musluk suyunun altına tutunuz veya bir büyük tenceredeki suya batırınız.
5- Kapaktaki lastik contasını ( siyah veya kırmızı renkli ) 6 ayda bir değiştiriniz

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 282
Toplam yorum
: 13
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 4656
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster