Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Haziran '09

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Bayındırlık Bakanı Demir, Mersin Valisi Aksoy'u ziyaret etti.

Bayındırlık Bakanı Demir, Mersin Valisi Aksoy'u ziyaret etti.
 

Bayındırlık Bakanı Demir,Mersin Valisi Aksoy ile kent üzerine görüştüler.


Bakanlığına ait kurumlarda incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e gelen Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti.

Vali Aksoy, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bakan Demir’e Mersin hakkında bilgi verdi.

Nüfus itibarıyla Türkiye’nin 8. büyük ili olan Mersin’in, 321 km. kıyı uzunluğu, serbest bölgesi ve limanı ile önemli illerimizden bir olduğunu ifade eden Aksoy, “Türkiye’de ilk serbest bölge Mersin’de kuruldu. Mersin, Doğu Akdeniz’in en önemli limanlardan birine sahip olan ve 1987’de kurulmuş olan serbest bölgesi ile önemli bir ticari potansiyeli de olan bir kent. Gelişmekte olan Organize Sanayi Bölgesi’nin 1.kısmı tamamlandı, 2.kısmıyla ilgili çalışmalarımız ise devam ediyor” dedi.

Mersin’de ‘bölgesel inovasyon çalışması’ yapıldığını ve bu çalışma sonucu, ‘tarım ve tarıma dayalı sanayi’, ‘lojistik’ ve ‘turizm’ olmak üzere 3 sektörün öne çıktığını kaydeden Aksoy, lojistik master planının ihalesinin yapıldığını ve sonuçlanmak üzere olduğunu, turizm ve tarım master planının ise İl Özel İdaresi bütçesine konulan ödenekle yakında ihalesinin yapılacağını söyledi.

Bölgesel inovasyon çalışması ile, önümüzdeki süreçte Mersin’in, ne yapması gerektiğini bilen ve o yönde çalışmalarını sürdüren bir kent olacağını vurgulayan Aksoy, bunun alt yapısını da, hazırlanacak olan master planlarla ortaya koyacaklarını ve bu çalışmanın kendilerine rehberlik edeceğini söyledi.

Mersin’in en önemli sorunlarının başında ‘sulama suyu’ sorununun geldiğini söyleyen Aksoy, bu sorunun çözümü yönünde gerek İl Özel İdaresi imkanları, gerekse Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımları ile önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Baraj ve sulama yatırımlarının yanı sıra ihalesi gerçekleştirilen sahil yolu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini anlatan Aksoy, sahil yolunun hedeflenen tarihlerde tamamlanarak bölgenin hizmetine sunulmasını umduğunu söyledi.

Mersin’de turizmi geliştirmek ve bu alandaki yatırımları artırmak amacıyla, ildeki kurum ve kuruluşlarla ve ilgili Bakanlıkların desteğiyle önemli çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Aksoy, Mersin’i turizm kenti yapma yönünde bu çalışmaların titizlikle devam edeceğini vurguladı.

İlimizde kamu yatırımlarının denetimi, kontrollük hizmetleri ve ihale işlemleri gibi çalışmaların, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü’nce yürütüldüğünü de ifade eden Aksoy, herhangi bir sorun yaşanmadan bu çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..