Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '09

 
Kategori
Magazin
 

Mersin'de yaşayan Birecik'liler , her Salı günü Çiğ Köfte Partisinde bir araya geliyorlar.

Mersin'de yaşayan Birecik'liler , her Salı günü Çiğ Köfte Partisinde bir araya geliyorlar.
 

Birecikliler derneğinin geleneksel hale getirdiği çiğ köfte partisne eski Bakan Tüzmen'de katılmıştı


Mersin Birecikliler Kültür ve Dayanışma Derneği, her hafta Salı günleri çiğ köfte partisi düzenliyor.
Her hafta Salı günü düzenledikleri çiğ köfte partisini geleneksel hale getirdiklerini belirten Birecikliler Yardımlaşma ve Kültür Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Öder, şunları söyledi;
“Her hafta Salı günü dernek binasında, düzenlenen çiğ köfte partisi havaların ısınması ile değişik mekanlarda Mersin Birecikliler Yardımlaşma ve Kültür Dernek üyeleri ile Mersin protokolunun önde gelen isimleri ile çiğ köfte partisi etkinlikleri devam ediyor. Bu saatler arasında Birecik yöresine ait tüm yemek çeşitlerini ücretsiz olarak misafirlerimize sunuyoruz. Yemek lezzetinin yanı sıra misafirlerimizin birbirileriyle kaynaşması amacıyla öyle bir organizasyona ihtiyaç duyduk. Katılımcıların Şanlıurfa müzikleri eşliğinde bir çiğ köfte partisi düzenliyoruz. Derneğimizde geleneksel hale gelen Salı günleri çiğ köfte partisi etkinliğimizi düzenlemek ile çok iyi ettik. Amacımız Mersinimiz ile Bireciğimiz arasında bir köprü oluşturmak ve güzel bir bütünlüğün yansıtmaktı. Bir dayanışmayı, bir dostluğu ve arkadaşlığımızı ortaya koymaktı, bunu da başardığımıza inanıyorum.”dedi.

Başkan Şahin Öder, her hafta Salı günleri düzenledikleri çiğ köfte partisi ile ilgili olarak son olarak, “Günümüz şartlarında hayatın yoğun telaşı içinde yaşamakta olan insanımızın birbirlerinden uzaklaştığı hemşerilik, komşuluk ve hatta akrabalık bağlarının zaman içerisinde fiziksel ayrılıklara da bağlı olarak zayıfladığı koptuğu sonuçta insanımızın birbirine yabancılaştığı ve yalnızlaştığı acı bir gerçek.Bu acı gerçeğe çözüm buluyoruz” ifadesini kullandı.
Katılımcıların ortak ifadesi “Mersin Mersin olalı böyle çiğ köfte partisi görmedi” memnuniyeti oldu. Mersin Birecikliler Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyesi Mustafa Öder’in (Mıhçıoğlu), çiğ köfte tepsisinin başına geçmesi ile görülmemiş bir şov başladı.Kendine özgü şovları ile renkli geçen çiğ köfte partisinde Mustafa Öder, sır gibi sakladığı formülüyle acıyı lezzete dönüştürüp, davetlilerin damağını adeta bayram yerine çeviriyor. Mustafa Öder boncuk boncuk terlerken, sesine güvenen kimi dernek yöneticileri de Urfa türküleriyle lezzeti körükledi.

Öder, Salı günleri geleneksel hale gelen çiğ köfte partisinde, Mersin’de yaşayan dostlarımızı Birecikli hemşerilerimiz ile kaynaştırıp günün streslerini atmalarını sağladıklarını söyledi.
Çiğ köfte partisinde bir ara gelme fırsatı bulan Mersinliler, bu geceyi düzenleyenlere teşekkür ettiler.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..