Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Baykal'a son numara !

Baykal'a son numara !
 

‘Ben Oda TV’den İklim’ dedim. Hemen telefona geldi ve ‘ODA TV’den misin sen?’ dedi. ‘Bugün gözlerine ve güzelliğine, aurasına kapılıp gözlerimi ayıramadığım bayan gazeteci mi yani’ dedi. 

Adamın telefonda ilk cümlesi bu oldu, ‘evet’ dedim.” 

Bayanın basında çıkan ifadesi bu. 

(Şahsen bana arkadaşım olmayan birisi böyle söylese o an rezil ederim. Çanak tutmam. Hele, hele evli olsam.) 

Adama sormazlar mı neden evet dedin hanım? Öyle sözlere ilk anda neden tepki vermedin o zaman. 

Sonrası malum. İddialar o kadar uçuk kaçık ki her hali ile bir oyun olduğu izlenimini uyandırıyor insanlarda. 

Bu hanım görüntü kaydetmek için önce Gürsel Tekin’e sonra da Kılıçdaroğlu’na gidip görüntü alabilmek için yardım talep ediyor! 

Bırakın Allah aşkına bu deli saçmalıklarını. Piyasada görüntü ve ses alan anahtarlıklar bile mevcut. 100.TL gibi bir fiyatla satılıyor. Sanırım hanımefendinin bundan haberi yok. İşte, buna kargalar bile güler derler. 

Bir komplo ile genel başkanlığını sırf partisine zarar gelmesin diye onurlu bir biçimde bırakan Sn. Baykal’a hazırlanan bu komplo iğrenç bir iftiradan başka bir şey değildir. Ben böyle düşünüyorum. 

Bence son tutuklamalar ile gündem sarsılırken bu haber ile sanırım CHP yi de Ergenekon davasına çekmek için düzmece senaryolardır veya senaryonun önemli bir parçasıdır. 

Baykal gibi kolay yetişmeyecek bir devlet adamına en son yapılacak rezalettir bu. Sağır sultan biliyor ki artık Türkiye’de telefonlar dinleniyor. Sn. Baykal aklını peynir ekmekle mi yedi dersiniz? 

Ben şahsen, siyasette bu gibi rezaletlere artık son verilsin ve yeter diyorum. Belden aşağı uğraşmalar yerine ortaya halk yararına olacak politikalar ile uğraşılır ise çok iyi olur. Bazı basının halka yaptığı zararı kimse yapmıyor. 

Adı geçen hanımın avukatı tarafından yapılan açıklamada “Müvekkilim ile her aşamasında beraber olduğumuz bu süreçte savcılık ve emniyet ifadelerinde bahsi geçen konuyla ilgili basına yansıyan birçok ifade gerçeklerle bağdaşmamaktadır'' denildi. 

O zaman bunu haber yapan basın böyle adi bir komployu nasıl oluyor da yazabiliyor. Her iki tarafında kamuyu aydınlatma adına dava açmaları gerekir diye düşünüyorum. Nitekim Sn. Baykal’ın avukatı açıklama yaptı. 

Bugün (8Mart.2011) Dünya Emekçi Kadınlar günü, tüm dünya emekçi kadınlarının kutladığı uluslar arası bir gün. Ben ise öteden beri bu kutlamaların karşısındayım. 100 yıl önce Kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olmak yolunda verdiği savaşın temsili başlangıcı 8 Mart 1857 yılında Amerika'nın New York kentinde başlamıştı 

O yıllardan bu yıllara ne değişti acaba? Halen kadın haklarında son yıllarda meydana gelen artış dahi birçok gerçeği değiştirebilecek nitelikte değildir. 

Kadınlar içinde yer aldıkları düzenin sınıf veya toplumsal tabakanın düzenle olan çelişkilerini, salt kadın oldukları için çok daha keskin yaşamaktadırlar. Kadına sadece bir cinsel obje olarak bakılmamalıdır. 

Düzenin cins ayrımcılığına dayanan kültürünün etkisi ki SN. Başbakanımız da bunu bizzat “ kadın erkek eşitliği yoktur” diyerek ifade etmişti. Kadın sorununa sağlıklı bir yaklaşımın önündeki en önemli etkendir. 

Kadın örgütlülüğü denince akla feministlerin gelmesi ve adeta küçümser bir tavrın ortaya çıkması, düzenin cins ayrımcılığına dayanan egemen kültürünün saflarımızdaki olumsuz etkileridir. 

Biz kadınlar bu devrim niteliğinde başlayan ve kutlanan oluşumun neresindeyiz? Ne zaman kadın sorunu, kadın örgütlenmesi olsa bir tartışma açılsa buna en ilgisiz kalan yine biz kadınlar oluyoruz. Çünkü birbirimizi yeterince sevmiyoruz. 

Dünyadaki eğitim almamış insanların büyük çoğunluğu yine biz kadınlarız. Bu özel günden köydeki veya dünyanın en ücra köşesinde yaşayan kadınların haberleri var mı acaba? 

Şeriatla yönetilen ülkelerin çoğunda halen genç kızlar sünnet ediliyorsa ve hala recm yasaları ile taşlanarak öldürülüyorlarsa, bu kadar kadın cinsel tecavüze uğruyorsa ve de töre cinayetleri işleniyorsa bu günü kutlamak niye diyorum? 

Biz dünya kadınları olarak birleşebilirsek güç olabilir ve birbirimiz anlayarak, severek ancak gerçek özgür ve eşit birey olabiliriz. Gerisi sadece senede bir gün kutlamak olarak kalacak ama neyi kutladığımızı tam anlayamadan. 

Sevgiyle kalın… 

 

 

 
Toplam blog
: 375
: 801
Kayıt tarihi
: 30.04.08
 
 

İstanbul Kadıköy doğumluyum. Herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önya..